Nova Toyota Verso na sajmu u Parizu

Toyota je na sajmu automobile u Parizu predstavila redizajnirani model Verso treće generacije. Japanska kompanija se nada da će ispuniti svoj uzvišeni cilj, a to je prodaja 50.000 primjeraka ovog automobila u 2013. godini. Time bi model Verso mogao imati oko pet posto europskog tržišta u ovom segmentu automobila.

Promjene na 2013 Verso modelu vidljive su i sa prednje i sa stražnje strane automobila; tu su nova prednja svjetla, LED pozicijska svjetla i nova stražnja svjetla, a prednjim dijelom automobila dominiraju dvije rešetke – gonja i donja unutar novog prednjeg odbojnika te se za Verso zaista može reći da ima novi “nos”.

Unutrašnjost automobila također je izmijenjena. Ugrađeno je više mekših materijala, a tu je i nova unutarnja rasvjeta.

Volan i rukohvati presvučeni su kožom, a mnogim dijelovima unutrašnjosti dominiraju saten kromirane obloge. Vibracije i buka u unutrašnjosti znatno su smanjene zahvaljujući boljoj izolaciji i novim pogonskim agregatima.

Easy Flat-7 sustav sjedala čini Verso idealnim višenamjenskim obiteljskim vozilom s 32 različite kombinacije sjedala, a tu je i Toyota Touch sustav, ekran osjetljiv na dodir koji se standardno ugrađuje u novi Verso (od srednjeg paketa opreme). Dakle, sve što je jednoj prosječnoj europskoj obitelji potrebno da uživa u vožnji.

Povratak na Net.hr