ESTETSKI VRHUNAC

NAJSNAŽNIJA KIA IKAD: Fastback Stinger napokon na europskom tržištu

Dva mjeseca nakon svjetske premijere u Detroitu, Kia Stinger predstavila se i europskom tržištu na salonu automobila u Ženevi.

Sportska limuzina južnokorejskog proizvođača automobila donosi duh legendarnih gran turisma koji su moćna, elegantna vozila koja se voze radi užitka, a ne zbog brzine, što je bio i pokretač svake akcije u razvoju Stingera. Nazvan estetskim vrhuncem u kojemu će uživati 5 putnika sa svojom prtljagom, Stinger će u Europi biti dostupan sa sljedećim motorima:

  • 2,0-litreni turbo benzinski motor snage 188 kW (255 KS) i najvećim okretnim momentom od 353 Nm
  • 2,2-litreni turbo dizelski motorom snage od 147 kW (200 KS) i okretnim momentom od 440 Nm
  • 3,3-litreni twin-turbo V6 motorom koji ima snagu od 272 kW (370 KS), njegov najveći okretni moment je 510 Nm, a od 0 do 100 km/h stiže za 5,1 sekundu što ga postavlja na prvo mjesto po ubrzanju i moći od svih vozila koje je Kia proizvela do sada.

Kia Stinger bit će dostupna sa stražnjim pogonom i pogonom na sve kotače, aktivnim sigurnosnim sustavom DRiVE WISE, elektronski podesivim ovjesom (Dynamic Stability Damping Control) i mogućnosti biranja vožnje u čak 5 različitih načina.

Šest godina nakon predstavljanja prvog GT koncepta Stinger kreće u serijsku proizvodnju i u prodaju u Europi dolazi u drugoj polovici ove godine.

Povratak na Net.hr