ZA SVE PODLOGE

MERCEDES PREDSTAVIO PREMIUM PICK-UP: X-klasa – luksuz na drugačiji način

Proizvodni primjerak X-klase, odnosno premium pick-upa kojim ulazi u segment, Mercedes-Benz je otkrio u Cape Townu i pokazao na internetskim stranicama. U prodajne salone ovaj će auotmobil, koji bi se jednako dobro trebao snaći na svim terenima, a u kojem će se i teret osjećati luksuzno, stići u studenom ove godine.

Razvijena u suradnji Daimlera i Renault-Nissana, X-klasa će očekivano nuditi mnogo više u odnosu na modele s tim značkama, a u Njemačkoj startati cijenom od 37.294 eura. U ponudi će biti tri verzije Pure (bazična, radna), Progressive (obiteljska) i Power (‘lifestyle’).

Duga 5340 mm, široka 1920 mm i visoka 1819 mm, X-klasa ima međuosovinski razmak od 3150 mm i mogućnost prevoženja tereta teškog više od tone. Ovisno o opremi i motoritaciji ovaj luksuzni pick-up ima kapacitet vuče do 3,5 tona.


Vezano uz motorizaciju ona je s početkom prodaje svedena na snažne 4-cilindarske motora, odnosno na 220d s 2,3-litrenim motorom koji razvija 163 KS, te 250d biturbo od 190 KS. U ponudu će i X 200 sa 166 konjskih snaga pogonjen benzinskim motorom. Snaga će se na stražnju osovinu prenositi 6-stupanjskim ručnim, no postoji i opcija sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem, kao i ona 4MATIC na sva četiri kotača. Sredinom sljedeće godine ponudu širi X 350d s 258 KS i maksimalnim okretnim momentom od 550 Nm, što će predstavljati i vrh ponude pick-upa 202 mm podignutog od tla, odnosno 20 mm višeg uzme li se opcijski off-road ovjes.

Prilazni kut koji X-klasa, jasno, nakrcana nizom sustava sigurnosti i onih za pomoć u vožnji, može svladati iznosi 30.1°, odlazni 25.9°.

Unutra – luksuz o kojem će najbolje posvjedočiti dio ove galerije:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr