MAKSIMALNA UDOBNOST

MERCEDES G-KLASE IMA NOVU, SPEKTAKULARNU UNUTRAŠNJOST: Ovdje baš ništa nije pogrešno napravljeno

Mercedes-Benz je predstavio unutrašnjost nove generacije G-klase

U više od 300,000 primjeraka u svojoj gotovo 40 godina dugoj povijesti prodana je Mercedesova off-road legenda, a proizvođač je upravo na službenim internetskim stranicama pokazao što očekuje nove kupce u unutrašnjosti vozila nakon najznačajnijih promjena u njenom životnom vijeku.

G-klasa će po stilskim i tehničkim pitanjima ostati vjerna sebi a njene vanjske linije vjerno će biti preuzete u unutrašnjosti. Primjerice, okrugli oblik svjetla prenosi se u interijer u smislu okruglih ventilacijskih otvora dok zvučnici preuzimaju oblik pokazivača smjera, najavljuje proizvođač sve dokazujući i fotografijama unutrašnjosti:


Otkriva se u Detroitu

Salon automobila u Detroitu bit će poprište otkrivanja nove generacije G-klase čiju će unutrašnjosti krasiti i infotainment sustav koji će vozaču omogućiti upravljanje njime bez micanja ruku s upravljača jednostavnim korištenjem na dodir osjetljivog područja na samom upravljaču koji se ponaša poput površine pametnih telefona kada se prstom krećete po njemu. Da ste na pravoj opciji znat ćete opipom i potvrdom koja će stići kroz zvučnik.

To je samo jedan od aduta luksuzno uređenog interijera kojim će dominirati dva velika (12,3-inčna) digitalna zaslona, jasno u njegovim skupljim opcijama, kojim svoj izgled mijenjaju kroz tri opcije – Classic, Sport i Progressive. U startnim paketima neće biti lijevog digitalnog zaslona, tu se ostalo vjerno analognoj kontrolnoj ploči koja nikako ne umanjuje dojam luksuza kojim interijer najavljene nove generacije pršti.

Veći komfor

Napravljeni su i pomaci u smislu komfora pa je povećan prostor za putnike i u predjelima ramena, ruku i nogu. Cijeli dojam zaokružuju grijana sjedala, ambijentalno osvjetljenje, niz pretinaca…, a sve navedeno, premda modernizirano uz itekako prisutan dojam luksuza, napravljeno je tako da nije izgubljen klasičan dizajn karakterističan ovoj klasi.

Povratak na Net.hr