MAKSIMALNO ATRAKTIVAN

JEDNOSTAVNO ZAPANJUJUĆE PRIVLAČAN: BMW oduševio konceptom X2

Popularnost koju na tržištu i dalje uživaju crossover-coupei natjerala je BMW da tijekom pariškom salona automobila predstavi koncept X2. A on je, najjednostavnije rečeno, zapanjujuće privlačan.

Hoće li takav biti i produkcijski model znat će se nešto prije proljeća 2018. godine kada je njegov izlazak na tržište i najavljen. Podrobnijih informacija o nadolazećem ljepotanu još uvijek nema pa se zasad možemo posvetiti tek njegovoj vanjštini.

S produženom linijom krova koja završava spojlerom iznad stražnjeg vjetrobranskog stakla silueta coupea djeluje robusno po uzoru na modele serije X, a ujedno, sa 21-inčnim naplatcima, jednako sportski i kompaktno i urbano.

Svakako je zgodan detalj i stavljanje loga tvrtke na C-stupu.

Gledan iz svakog kuta X2 naprosto oduševljava, premda ima nekih koji će mu sigurno zamjeriti veliku prednju masku naglašenih otvora za zrak, dok stražnji dio koncepta ugodno iznenađuje dinamikom i robusnošću te izraženim, ali nježnim linijama.

FRANCE-MOTOR-SHOW

Sve to nekako djeluje sportskije i agresivnije u odnosu na X1 s kojim će najavljeni model dijeliti proizvodnu traku u Regensburgu, a takvom dojmu zasigurno pomažu i uski retrovizori s elementima od brušenog aluminija te dva završetka ispušne cijevi smještene u branike na samim rubnim dijelovima studije.

Detalj koji bi bilo nepravedno izostaviti odnosi se na LED dnevna svjetla u kojima se nalaze dva u plavoj boji svjetleća elementa u obliku slova X.

bmw

 

Povratak na Net.hr