NALIK KONI

HYUNDAI OTKRIO NOVI SANTA FE: Četvrta generacija popularnog SUV-a nema baš puno dodirnih točaka sa prethodnikom

Nakon poduže najavne kampanje napokon imamo i konačan izgled novog Santa Fea

Nakon teasera koji je otkrivao tek njegove linije i rendera koji samo naslućuje konačan proizvod, napokon stiže i prava stvar – Hyundai Santa Fe četvrte generacije pokazao se otkrivši dobar dio vanjskih aduta, ali i svoju unutrašnjost.

PRVI TEASER ČETVRTE GENERACIJE MODELA SANTA FE: Hyundaijev popularni SUV otkriva se sljedećeg mjeseca 

HYUNDAI SVE AGRESIVNIJE NAJAVLJUJE SANTA FE: Nadolazeći SUV istovremeno je robustan i elegantan

Ono što se naslućivalo, dobilo je objavom ovih fotografija i potvrdu. Novi Santa Fe nema baš puno poveznica sa svojim prethodnikom, ali je itekako inspiriran manjim SUV-om, Konom. Fotografije stražnjeg dijela automobila još nema, no iz ranije objavljenog rendera sasvim je jasno da je i tu došlo do promjene u smislu agresivnosti u odnosu na dosadašnji dizajnerski potpis marke.

Novosti ima i ispod poklopca motora pa će Santa Fe uz dvolitarski i 2,2-litarski turbodizelski motor na ceste i s 2,0 turbobenzinskim motorom koji će snagu prebacivati 8-stupanjskim automatskim mjenjačem na obje osovine.

Očite su i promjene redizajniranoj unutrašnjosti kojom dominira središnja konzola (i tu ima dodirnih točaka sa Konom) i koja je, tvrdi se, rekordna po pitanju prostranosti u klasi, a valja naglasiti i da je ovaj SUV u svojoj četvrtoj generaciji profitirao i posljednjom tehnologijom i što se infotainment sustava tiče i što se tiče sustava sigurnosti.

Salon automobila u Ženevi gdje će se pokazati novi Santa Fe dug 4770 mm i širok 1890 mm, sa većim međuosovinskim razmakom u odnosu na treću generaciju, donosi odgovore na ostala pitanja, odnosno druge još neobjavljene detalje o napokon otkrivenom SUV-u.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr