FOTO: Mazda predstavila hibridnu trojku baziranu na Toyoti Prius

Automobil je opremljen 2.0-litrenim SkyActiv-G benzinskim motorom razvijenim specijalno za ovaj model.

Mazda je objavila prve fotografije i tehničke detalje hibridne trojke (Axela u Japanu) koja će biti lansirana na tržište idućeg mjeseca, zasad samo na japansko, piše autoholik.net.

Automobil je opremljen 2.0-litrenim, 4-cilindričnim SkyActiv-G benzinskim motorom razvijenim specijalno za ovaj model te elektromotorom i baterijama koji su preuzeti iz Toyote Prius. Podsjetimo, Mazda i Toyota još su 2010. dogovorili ovaj posao.

Benzinac razvija skromnih 99 KS pri 5200 o/min te 142 Nm okretnog momenta pri 4000 o/min, dok elektromotor isporučuje 82 KS i 207 Nm. Nepoznat iznos snage se prenosi na prednje kotače putem automatskog E-CVT mjenjača.

Performanse još uvijek nisu objavljene, no potvrđeno je da hibridna Mazda 3 u kombiniranom japanskom ciklusu (JC08) troši samo 3.2 l/100 km, uz emisiju CO2 od 75 grama po prijeđenom kilometru, odnosno tek neznatno više od Prius.

Mazda 3 SkyActiv Hybrid bit će dostupna isključivo u limuzinskoj varijanti, a cijena osnovnog modela će iznositi 2.3 milijuna jena, odnosno 17.800 eura.

Povratak na Net.hr