VIŠESTRUKO POBOLJŠAN

E-MEHARI IMA TVRDU NOVOST: Citroënov električni model osvježen je mnogim dobrim vijestima

Citroën E-Mehari za 2018. puno je praktičniji od prethodnika

Citroën E-Mehari, električni automobil francuskog proizvođača koji u svoju unutrašnjost prima četvero ljudi, osvježen je novim interijerom, no značajnije od svega, vrlo vjerojatno i za brojke prodaje, odsad stiže i s tvrdim krovom te bočnim prozorima.

Originalni model predstavljen u drugom dijelu 2015. godine nudio se samo sa mekim krovom, a novost koju je Citroën predstavio E-Mehari sad svrstava u vozila iskoristiva i u dosad za njega mučnim hladnijim vremenskim uvjetima.


Autonomija od 195 km

Osim navedene novosti, dobrih vijesti ima još. Prenose se one preko bogatije opreme, više prostora, nove prednje armature i sjedala, poboljšanja u zvučnoj i toplinskoj izolaciji te osnaživanja konstrukcije i na pogonski sklop koji omogućava autonomiju od 195 kilometara i maksimalnu brzinu od 110 km/h.

E-Mehari se proizvodi u PSA-ovim pogonima u Rennesu, a startna mu je cijena na domaćem tržištu 19,500 eura. Odnosi se ona na model s mekanim krovom, za osvježenu varijentu s tvrdim krovom bit će potrebno izdvojiti 20,700 eura. Tamošnja vlada kupcima omogućuje 6000 eura ekološkog bonusa.

Povratak na Net.hr