NOVI ADUT

CITROËNOV SUV NOVE GENERACIJE: C5 Aircross je istovremeno snažan, suvremen i udoban. I spreman pokoriti segement

Nakon koncepta C-Aircross na Ženevskom salonu 2017., koji je najavljivao novi kompaktni SUV dostupan na europskom tržištu krajem godine, Citroën nastavlja svoj svjetski pohod na segment SUV-ova premijernim otkrivanjem novog C5 Aircross, SUV-a koji obilježava novi korak u razvoju strategije proizvoda Marke.

Svjetski fenomen koji čini gotovo četvrtinu svjetske prodaje, SUV ambiciozno odgovara na očekivanja kupaca koji su u potrazi za bijegom od svakodnevice i sigurnošću. U tu se svrhu oslanja na jasno prepoznatljiva obilježja kao što su veliki kotači, snažan i zaštitnički dizajn, vladanje cestom, a Citroën osvaja to područje u skladu sa svojim DNK-om.

Osluškujući očekivanja kupaca koji se više ne žele odreći praktičnosti samo radi izgleda, Citroën otvara put novom naraštaju SUV-a koji tradicionalna obilježja takvog vozila spaja s osobnošću i zadovoljstvom za sve putnike. Tim modelom, koji nadahnuće crpi izravno iz konceptnog automobila Aircross, predstavljenog prije dvije godine u Šangaju, Citroën dokazuje svoju sposobnost da istakne svoju jedinstvenu osobnost i donese dašak svježine neovisno o segmentu, a ovdje nudi istinski potpis u svijetu SUV-a.

Energičan i odvažan SUV

C5 Aircross se ističe svojim jedinstvenim, energičnim i samouvjerenim stavom, izvana i iznutra. Robustan i snažan vanjski dizajn dimenzija (4,50 m dužine, 1,84 m širine, 1,67 m visine) ne ostavlja mjesta ni za kakvu oholost, zahvaljujući posvemašnjoj ravnoteži njegovog oblika istaknutog visoko postavljenim poklopcem motora, međuosovinskim razmakom od 2,73 m, kratkim prevjesima, fluidnim i prirodnim oblicima uz pojedine snažne vizualne elemente.

Njegova kabina posvećena je zadovoljstvu, trenutan je izraz snage i prostranosti, zahvaljujući robusnoj armaturnoj ploči vodoravnih linija za snažniji dojam širine, prostranim i obujmljujućim sjedalima, širokom i visokom središnjom konzolom, mekim i toplim materijalima koji pojačavaju osjećaj zaštićenosti i udobnosti.

Udobnost

Suvremen i inovativan, simbol programa Citroën Advanced Comfort®, novi C5 Aircross ruši ustaljena pravila segmenta svojom udobnošću i prostorom u kabini. Gradi na temeljima platforme EMP2, za inteligentnije osmišljenu konstrukciju i zadovoljstvo boravka u automobilu.

Za još bolje rezultate, novi C5 Aircross prvo je vozilo opremljeno novim sustavom ovjesa ‘Progressive Hydraulic CushionsTM’ (progresivni hidraulični graničnici), koji donosi kvalitetnije prigušivanje vibracija i udobnost u vožnji. Prostor u kabini je jednostavan i svijetao zahvaljujući panoramskom krovnom otvoru, prednja su sjedala grijana i opremljena masažnom funkcijom, udobna stražnja klupa nudi prostor za noge izvanredne udobnosti, a sve je obavijeno pročišćenim ozračjem zahvaljujući obradi kvalitete zraka. Zapremnina prtljažnog prostora iznosi 482 litre.

C5 Aircross će se na europskom tržištu naći u drugoj polovici sljedeće godine.Foto: Citroën

C5 Aircross opremljen je vrlo čitljivom digitalnom instrumentnom pločom TFT od 12,3’’ i kapacitivnim dodirnim zaslonom HD od 8’’ te nudi tehnološki najnaprednije sustave za pomoć u vožnji: aktivno sigurnosno kočenje, aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje… Uz funkcije Grip Control i Hill Assist Descent Control, koje omogućuju bezbrižno napuštanje utabanih staza, C5 Aircross bit će prvi Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hybrid PHEV.

Otkriven na Šangajskom salonu, C5 Aircross bit će pušten u prodaju u Kini u listopadu 2017. Njegov ulazak na europsko tržište predviđen je za drugu polovinu 2018. Godine.

„Novi C5 Aircross iskaz je strategije marke Citroën, koja osluškuje očekivanja kupaca u svim dijelovima svijeta. Konkretan je dokaz našeg pohoda na tržište SUV-ova i pokazuje našu sposobnost da mu na svoj način udahnemo više osobnosti, udobnosti i zadovoljstva boravka u automobilu”, smatra Linda Jackson, generalna direktorica marke Citroën.

Povratak na Net.hr