SKUPLJI OD 10 MILIJUNA KUNA

BRŽI I OD F1 BOLIDA: Hennessey predstavio Venom F5, hiperautomobil koji do 300 km/h stiže za manje od 10 sekundi i juri gotovo 500 km/h

Prošle je noći u Las Vegasu i službeno predstavljen Hennessey Venom F5, hiperautomobil od kojeg se očekuje da zasjedne na tron najbržih. Konačni proizvod plod je četverogodišnjeg usavršavanja njegove snage, tehnoloških rješenja i aerodinamike.

Bolje od ičega na temu kakav je automobil stigao kazat će sljedeće brojke – 1622 konjske snage razvija njegov 7,4-litreni aluminijski twin-turbo V8 motor sa 7-stupanjskim mjenjačem koji snagu prebacuje na stražnje kotače.

Karoserija od ugljičnih vlakana zaslužna je za njegovih ‘tek’ 1338 kilograma koji do brzine od 300 km/h stižu za manje od deset sekundi što novi Venom, tvrdnja je proizvođača, čini bržim od bolida koji se natječu u Formuli 1. Za manje od 30 sekundi ovo čudo starta od nule stiže do 400 km/h i u potpunosti se zaustavlja, a maksimalna brzina trebala bi iznositi 484 km/h.

“Napravili smo F5 da bude bezvremenski tako da i za 25 godina i dalje posjeduje nedostižnu razinu performansi. Od njega očekujemo da bude sposoban postići brzinu veću od 300 mph (482,8 km/h)”, kazao je osnivač i CEO John Hennessey.

Teksaški proizvođač najavio je proizvodnju 24 primjerka ovog automobila. Prodavat će se po cijeni od 1,6 milijuna američkih dolara (oko 10,3 miijuna kuna) svaki.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr