POSEBNA IZVEDBA

BMW M4 CS JE NOVO BAVARSKO ČUDO: Do stotke ga 460 ‘konja’ vuku za manje od 4 sekunde

Ekskluzivno, tvornički ‘nabrijano’ i limitirano izdanje svog modela M4 najavio je BMW na službenim internetskim stranicama. S oznakom CS, ovaj M4 popunjava prazninu između modela M4 Coupé sa Competition paketom i modela M4 GTS.

M4 CS, koji će se izrađivati u Münchenu, svojim naglašenim sportskim imidžem nastavlja uspjehe modela s oznakom M kakva se premijerno pojavila 1998. godine s modelom E30 BMW M3 Evolution, podsjećaju iz tvrtke.

Proizvođač piše da 3,0-litreni motor u Šangaju predstavljenog modela za 10 konjskih snaga nadmašuje model M4 sa Competition paketom, odnosno da ih razvija ukupno 460 te da mu najmodernija M TwinPower Turbo tehnologija omogućava da s mjesta do 100 km/h dojuri za svega 3,9 sekundi.


Mjenjač je 7-stupanjski s dvije spojke koji snagu motora prebacuje na stržanju osovinu, a najveća brzina koju može razviti elektronički je limitirana na 280 km/h. Ako je bitno, navedena prosječna potrošnja ovog minhenskog čuda s nizom dorada, koji stiže s 19-colnim naplacima sprijeda i 20-colnim stražnjima, iznosi 8,4 l/100 km.

Sve navedeno ima i već definiranu cijenu. Ona na njemačkom tržištu znosi 116,900 eura.

Povratak na Net.hr