UPOZNAVANJE

AUDI POTVRDIO DOLAZAK NOVOG A6: Premium limuzina konkurentna BMW-ovim i Mercedesovim adutima stiže u Ženevu

Podbačaj ne treba očekivati, tek treba vidjeti koliki je bio utjecaj modela A8 i A7

Teaserom dugim 25 sekundi Audi je najavio skorašnje predstavljanje nove generacije modela A6. Nije potvrđeno ali se očekuje da online premijera prethodi njegovom izlasku u javnost, a trebalo bi se to dogoditi na salonu automobila u Ženevi. Njemački proizvođač sa sjedištem u Ingolstadtu poručuje da će se više znati u danima koji slijede.

Ono što je poznato jest da aktualna generacija na cestama živi od 2011. i da je osvježena prije tri godine pa potez proizvođača i ne čudi previše. Znano je i da će novi A6 sigurno biti proizveden u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi.

Video zaista ne otkriva mnogo tek brzinski prebacuje fokus sa rešetke i oznake na zatamnjene linije, pokazuje čak i dio unutrašnjosti, međutim, sve nedovoljno za donošenje zaključka. Jasno je, Audi neće podbaciti i za očekivati je da su utjecaj na konačni proizvod imali novi modeli A8 i A7, a prema navodima portala motor1.com, osim modela S6 koji stiže nešto kasnije i karavansku izvedbu koja će nuditi više prostora kraj dekade mogao bi donijeti i brutalnu RS6 izvedbu.

Isti izvor piše da će standardni A6 vjerojatno pogoniti 4-cilindrični ili 6-cilindrični motori, no i da upitno ostaje hoće li se prije otkrivanja u Ženevi 6. ožujka znati više o modelu koji će izazvati BMW-ovu seriju 5 i Mercedesovu E-klasu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr