ZANIMLJIVO

NA CRPKE DOLAZI NOVA VRSTA BENZINA: Evo koja vozila će ga moći koristiti i koje su mu prednosti

U gorivu koje su kreirali Shell i Bosch, nova komponenta su etanol i drugi spojevi, dobiveni iz posebnog ulja, otpadnog proizvoda proizvodnje papira

Na njemačkim benzinskim stanicama pojavila se nova vrsta ekološkog benzina. U klasični benzin zamiješano je čak 33 posto ekoloških komponenti, što smanjuje emisije CO2 za minimalno 20 posto. Nova komponenta u sastavu goriva su etanol i drugi spojevi, koji se dobivaju iz posebnog ulja, otpadnog proizvoda proizvodnje papira. Ovo gorivo kreirali su Shell i Bosch, piše HAK revija.

‘Svaki djelić CO₂ koji uštedimo može nam pomoći’

“Na putu prema klimatski prihvatljivoj mobilnosti, ne smijemo dopustiti da bilo kakve tehničke mogućnosti ostanu neiskorištene, od elektromobilnosti do obnovljivih goriva. Svaki djelić CO₂ koji uštedimo može nam pomoći u postizanju naših klimatskih ciljeva”, kaže dr. Uwe Gackstatter, voditelj pogonskog odjela u Boschu.

Za prodaju novog goriva može poslužiti stara infrastruktura na benzinskim stanicama, a mogu ga koristiti svi moderni benzinci koji podržavaju E10 goriva, a to su gotovo svi novi modeli. Visokokvalitetni aditivi u gorivu također osiguravaju visoku razinu čistoće motora i zaštite od korozije.

NOVI REVOLUCIONARNI BENZINSKI MOTOR: Bit će 30 posto snažniji i isto toliko štedljiviji

Povratak na Net.hr