KLIZI CESTOM

ZA BOGATAŠE BUDUĆNOSTI: Superluksuzni samovozeći Rolls-Royce

Rolls-Royce je predstavio svoj ultra-futuristički coach, koji će moći autonomno prevoziti dobrostojeće po utopijskim megalopolisima dok ih istovremeno savjetuje o poslovnim sastancima preko umjetno inteligentnog šofera, piše RT.

Marka u vlasništvu njemačkog BMW-a otkrila je svoju viziju ‘budućnosti luksuzne mobilnosti’ pod imenom Vision Next 100 na predstavljanju koncept automobila u Londonu ovoga četvrtka.

Dok su prijašnjih stoljeća bogataši putovali u kočijama koje su vukli konji, Vision Next 100 pruža nam uvid u način na koji će se bogati i moćni voziti u budućnosti.

NAJSEKSI ROLLS IKADA: Novi Rolls Royce Dawn kabriolet inspiriran ‘La dolce vitom’

Impozantne dimenzije

Luksuzna limuzina podsjeća na vozilo iz folmova Tron, a s dimenzijama 5.9 i 1.6 metara, izgleda da projektanti isto tako predviđaju i veliki napredak u veličini parkirnih mjesta.

giphy

Rolls-Royce je zadržao svoj poznati Spirit of Ecstasy ukras na poklopcu motora, rukom izrađenom od stakla.

Umjesto običnog ljudskog šofera, ovaj automobil ‘vozi’ Eleanor, sustav umjetne inteligencije koji posjeduje sposobnost učenja o životu ‘njenog’ vlasnika, te se može upustiti u razgovor s putnicima koji se odmaraju u luksuznoj kabini.

Za one koji ne pitaju za cijenu

Kako bi pokazali koliko razmetljivo Rolls-royce zamišlja svoje buduće automobile, Vision Next 100 opremljen je svilenim sjedištima boje slonovače i tankim OLED ekranima koji im pružaju obavijesti tijekom vožnje.

Dizajneri kažu kako su kotači, ručno rađeni od 65 individualnih aluminijskih djelova, potpuno zatvoreni, što stvara utisak kako auto klizi po površini ceste. Očito u Rolls-Royceu očekuju da će u budućnosti biti ukinuti ležeći policajci.

“Vlasnik Rolls Roycea će i u budućnosti biti poznata osoba”, kaže direktor dizajna, Giles Taylor.

“Predviđam kako će Rolls-Royce Vision Next 100 igrati ključnu ulogu u životima tih ljudi, te ih s lakoćom voziti kroz život u ekskluzivnom utočištu u kojemu će se moći odmoriti dok ne stignu u velikom stilu.”

Povratak na Net.hr