VEĆ OD PROLJEĆA

VRAĆA SE PONY: Legendarni bicikl ponovno kreće u proizvodnju. Može biti i vaš, ali cijena nije baš niska

U bivšoj državi iznimno popularan bicikl Pony, koji se po talijanskoj licenciji proizvodio u Sloveniji, od početka sljedeće godine kreće ponovno u prodaju, ovaj put u moderniziranoj verziji, ali i po ne sasvim pristupačnim cijenama. Osnovni model, naime, starta sa cijenom od 329 eura (oko 2500 kuna).

Prema tvrdnji slovenskih medija, radit će se u više verzija i od različitih materijala pa će vrh ponude, ‘premium’ model s dodatnim komponentama, koštati 789 eura (oko 6000 kuna). Proizvodnja starta s oko 4000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će ići prodaja, a početno ciljano tržište je Slovenija, Hrvatska i Srbija. Budućnost bi mogla donijeti i izvedbu na električni pogon.

Proizvodnja počinje u proljeće sljedeće godine, ali se već sada mogu naručiti. Prodavat će ih tvrtka BTC, a službeno će ih proizvoditi tvrtka Gore kolesa, u suradnji s Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati. Spomenuti je koncern prošle godine otkupio prava na proizvodnju Pony bicikla od ljubljanske tvornice Rog koja je, pak, završila lani u stečaju.


Modernizirani Pony pod nazivom “Gor kolesa” bit će namijenjen svim uzrastima, a na početku će kupci moći birati između triju modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku čekati nekoliko mjeseci.

Povratak na Net.hr