Tužna stvarnost velikog šampiona

SVI MOLIMO ZA NJEGA: Michael Schumacher je sada u božjim rukama

Predsjednik FIA-e Jean Todt otkrio je kako mu je papa Franjo obećao da će se moliti za ozdravljenje legendarnog njemačkog F1 vozača Michaela Schumachera.

Prije nešto malo više od dvije godine, točnije 29. prosinca 2013. godine, Schumacher je doživio nesreću tijekom skijanja u francuskom Meribelu, koja ga je prikovala za krevet i od koje se još nije oporavio. Slavni Nijemac u komi je proveo 159 dana, sad se liječi na svom imanju u Švicarskoj, a njegova obitelj je uz njega.

Prema ono malo informacija koje procure u javnost, Schumi je prikovan za invalidska kolica, ne može govoriti i ima problema s pamćenjem i motorikom. Svijet je zgrožen tragičnom sudbinom sportske ikone, koja je svojim pobjedama i potezima u Formuli 1 sve oduševljavala.

ITALY-POPE-TRIP-SOUTH KOREA
Papa FranjoFoto: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Često posjećuje Michaela

Od dana nesreće pa do danas, njegova obitelj proživljava pravu noćnu moru. Schumacher se još uvijek ne oporavlja, odnosno, oporavak teče jako sporo zbog teških ozljeda glave. Schumacher i njegova obitelj dobivaju poruke podrške iz čitavog svijeta.

Predsjednik FIA-e Jean Todt veliki je prijatelj obitelji Schumacher, a i sam je priznao da često posjećuje Michaela. Tako je bivši direktor Ferrarija istaknuo da se Michael bori iz dana u dan kako bi mu se stanje popravilo, ali nije želio pričati o detaljima.

“Michael mi je u srcu. Svi znamo da on pripada našoj obitelji. Zatražio sam kada sam bio na audijenciji kod pape Franje da se moli za njegovo ozdravljenje. Papa Franja mi je rekao da će se sa zadovoljstvom moliti za ozdravljenje legendarnog vozača. Sve je sada u božjim rukama”, rekao je Todt i dodao da je detalje razgovora sa papom prenio Michaelovoj supruzi Corini.

Povratak na Net.hr