FOTO: Mika Hakkinen po Zagrebu vozio svoj superbolid

Mika Häkkinen, dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 s timom McLaren Formula 1 u posjeti je Zagrebu u sklopu globalne kampanje koja se bavi odgovornom konzumacijom alkohola – Join The Pact.

Kampanja “Join The Pact” osmišljena je da ohrabri vozače diljem svijeta da se osobno obvežu da nikada neće piti i voziti. Häkkinen kao globalni ambasador pozvao je i Hrvate da se pridruže ovoj kampanji.

“Kao vozač Formule 1 znam koliko je važno zadržati kontrolu, posebno za volanom. Ako pijete i vozite, nemate kontrolu. Ako planirate konzumirati piće, iznimno je važno da osigurate prijevoz, bilo da odredite tko će u društvu biti vozač koji neće piti alkohol, bilo da koristite taksi ili javni prijevoz kako bi vas sigurno dovezli kući”, rekao je Häkkinen.

U srijedu je Häkkinen u Radničkoj ulici u Zagrebu na zatvorenoj dionici ceste demonstrirao svoju vještinu i preciznost vožnje u superbolidu Caparo T1. Neki sretnici imali su čak priliku sjesti na suvozačko mjesto i voziti se s dvostrukim svjetskim prvakom te se iz prve ruke uvjeriti u njegovu preciznost i kontrolu.

Pogledajte fotogaleriju!

Povratak na Net.hr