DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR /

Hladna rolada od kuhanog bunceka, žele od hrena, salata od crne rotkvice i slanutka

Image
25.4.2023.
15:23
VOYO logo
  • Jedan veći buncek ( cca 1,5-2kg )
  • 25 g crvene slatke paprike 
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 100 g hrena iz staklenke
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g kiselog vrhnja
  • 4 listića želatine
  • 400 g crne rotkve (povrtnica)
  • 200 g kuhanog slanutka
  • 50 ml vinskog octa
  • 40 ml bućinog ulja
  • Sol, papar

Buncek stavite kuhati u vodu i kuhajte ga dok se ne raskuha ( cca 2,5-3 sata ). Ocijedite ga i jedan dio vode sačuvajte. Topli buncek očistite od kože i kostiju. Očišćeno meso natrgajte u plastičnu posudu. Dodajte crvenu mljevenu papriku, češnjak u prahu i lagano popaprite. Dodajte 100 ml tekućine od kuhanja bunceka i sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu stavite na prozirnu foliju i zarolajte tako da dobijte oblik valjka. Stavite u hladnjak da se hladi preko noći. U manji lonac stavite vrhnje za kuhanje i hren. Stavite na vatru da prokuha 2-3 minute. Sklonite ga sa strane, procijedite kroz žičano cjedilo i umiješajte  prethodno namočenu želatinu u mlakoj vodi. Na kraju posolite po želji i umiješajte kiselo vrhnje.  Prebacite smjesu u keramičku posudu ili u male kalupiće ako ih imate te ostavite preko noći u frižideru. Sutradan napravite salatu od crne rotkve koju ste ogulili od kore i naribali je na ribežu za jabuke. Lagano ju posolite i pustite da odstoji 10 minuta. Rukama istisnite tekućinu i promiješajte ju sa slanutkom. Začinite sa soli, paprom, uljem i octom. Roladu i žele izvadite iz hladnjaka. Narežite ju na deblje šnite, posipajte kockicama želea te poslužite uz salatu i prepečeni kruh.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo