KRAJ LUDE BUNDESLIGE / Kramarić uništio Bayern hat-trickom i asistencijom: Juranović promašio penal

Image
Foto: Profimedia

Bayer Leverkusen je povijesnu sezonu završio bez poraza, a poznato je tko sve ide u Europu i tko sve ostaje u najvišem rangu

18.5.2024.
17:58
Profimedia
VOYO logo

Prvak Bayer Leverkusen pobijedio je kod kuće Augsburg s 2-1 u posljednjem kolu u subotu i postao prva momčad u povijesti Bundeslige koja je završila cijelu sezonu bez poraza.

Image
'OSJEĆAJ JE NEVJEROJATAN' /

Zvonarek zabio prvijenac za Bayern i svoje dojmove iznio za RTL

Image
'OSJEĆAJ JE NEVJEROJATAN' /

Zvonarek zabio prvijenac za Bayern i svoje dojmove iznio za RTL

Momčad Xabija Alonsa koja juri za trostrukim uspjehom također je produžila svoj europski rekord u nizu bez poraza u svim natjecanjima ove sezone na 51 utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Victor Boniface presjekao je loptu vratara Augsburga Tomasa Koubeka i doveo Leverkusen do vodstva u 12. minuti prije nego što je Robert Andrich, udvostručio prednost iz blizine u 27. minuti. Augsburg je smanjio deficit golom Merta Komura. Josip Stanišić je ušao u igru u 82. minuti, a Dion Drena Beljo u sudačkoj nadoknadi za Augsburg.

Leverkusen, koji se u srijedu susreće s Atalantom u finalu Europske lige i također protiv Kaiserslauterna u finalu Njemačkog kupa 25. svibnja, završio je na prvom mjestu s 90 bodova, 17 ispred drugoplasiranog VfB Stuttgarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Kramarić je zabio tri gola u pobjedi Hoffenheima na svom travnjaku protiv Bayerna (4-2). Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maxu Baieru, a onda je u 68. minuti zabio prvi, a u 85. i 87. minuti još dva pogotka. Kramarić je s ukupno 15 golova šesti strijelac Bundeslige.

Bavarci su vodili s 2-0, a nakraju su završili treći, a u Ligu prvaka će još Stuttgart i Leipzig, te Borussia Dortmund, koja je s 4-0 nadigrala Darmstadt, a Marco reus je u zadnjoj utakmici za crno-žute zabio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Iz lige je ispao Koeln, koji je s 4-1 poražen kod Heidenheima, dok će u razigravanje za ostanak s trećeplaisranim klubom Druge lige Bochum. Union Berlin se spasio nakon što je doma s 2-1 svladao Freiburg golom Janika Haberera u 92. minuti nakon što je natrčao na loptu posle promašenog penala Kevina Volanda. Prije toga je i Josip Juranović promašio penal u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo