OVO ĆE PAMTITI / Momčad Igora Vorija ispisala povijest: Deklasirali Nexe i plasirali se u finale Kupa

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nexe je bolje ušao u susret, poveo je 2-0 i 3-1, no Sesvete su izjednačile na 3-3, a zatim u 12. minuti povele sa 4-3 i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost

16.5.2024.
19:47
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši Sesveta prvi put u svojoj povijesti izborili su plasman u finale hrvatskog Kupa nakon što su u polufinalu u Poreču pobijedili Nexe sa 32-23 (17-9).

Image
KREĆE ZAVRŠNICA U POREČU /

Jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca mora na operaciju

Image
KREĆE ZAVRŠNICA U POREČU /

Jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca mora na operaciju

Sjajnu predstavu prikazala je momčad koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori izborivši povijesni uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sesvete su tako postale 16. klub koji je barem jednom stigao do finala Kupa. Rekorder je Zagreb koji je 30. puta bio u finalu, a pritom je 29. puta slavio. I prošle godine su Sesvete bile kobne za Nexe, ali tada u četvrtfinalu.

Nexe je bolje ušao u susret, poveo je 2-0 i 3-1, no Sesvete su izjednačile na 3-3, a zatim u 12. minuti povele sa 4-3 i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost. U 21. minuti Vorijeva momčad je imala +7 (12-5), a u posljednjim trenucima prvog dijela i velikih osam razlike (17-9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sesvete su i nastavku držale visok ritam igre, svi kotačići funkcionirali su savršeno. U 48. minuti prednost je narasla na 10 razlike (26-16), a minutu kasnije i na najvećih + 11 (27-16). U nastavku susreta Našičani su tek malo ublažili poraz na konačnih 32-23.

Sesvete su do pobjede predvodili Davor Gavrić, Ivan DumenčićPatrik Hršak sa po šest golova, dok je Nikola Jelovčić zabio pet golova. Filip Perić je sakupio osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Manuel Štrlek i Ognjen Cenić sa po pet golova, dok je Luka Moslavac dodao sa četiri gola.

U drugom polufinalu nešto kasnije se sastaju Zagreb i Bjelin Spačva, a finale je u subotu 28. svibnja u 17.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je rekorder po broju osvojenih naslova u Kupu. Do sada je bio pobjednik 29 puta, dok je dva puta pobjednik bio Metković.

RK Zagreb nije igrao samo u jednom finale i to 2001. godine. Tada su o naslovu pobjednika odlučivali Metković i Zamet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo