ŽELE PRAZNE TRIBINE? / Policija opet 'briljira', Dinamo stao uz Boyse: 'Ponovno su trpjeli bezrazložnu represiju'

Image
Foto: Pixsell

Navijačka skupina došla je podržati svoj klub na startu doigravanja za prvaka Hrvatske

3.5.2024.
12:31
Pixsell
VOYO logo

Košarkaši Cedevite Junior poveli su sa 1-0 u pbojedama protiv Dinamo-Zagreba u četvrtfinalu doigravanja prvenstva Hrvatske 95-82 (16-21, 27-28, 31-17, 21-16) domaćom pobjedom u prvoj utakmici igranoj u Domu sportova. Ipak, utakmicu su obilježile nemile scene koje su zamalo eskalirale nepotrebnom reakcijom policije koja je kako tvrde iz KK Dinamo ''nepotrebno dizala tenzije''.

Image
UOČI DERBIJA U SPLITU /

Ademi i ekipa gledali KK Dinamo i posjetili izložbu dresova: 'Nisam znao ovo za broj pet'

Image
UOČI DERBIJA U SPLITU /

Ademi i ekipa gledali KK Dinamo i posjetili izložbu dresova: 'Nisam znao ovo za broj pet'

Izgleda kako nije prvi put da se ovakve stvari događaju na utakmicama KK Dinamo, a posebice onih u organizaciji KK Cedevita Junior. O svemu su se oglasili iz tabora Plavih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovim otvorenim pismom želimo apelirati na propuste u organizaciji KK Cedevite Junior koji se kontinuirano događaju na međusobnim susretima ova dva kluba. Na jučerašnjoj utakmici, samo slučajno nije došlo do većih novih nereda koje pamtimo iz prijašnjih zagrebačkih derbija u kojima je policija nepotrebno dizala tenzije.

Izražavamo žaljenje što organizator nije poduzeo sve mjere kako do ovih nemilih scena ne bi došlo. Smatramo kako je izrazito neprimjereno poslati interventnu policiju na navijače koji su bez ikakvih naznaka izazivanja nereda bodrili svoj klub u Domu sportova. Sport se igra zbog publike i navijača te zaista ne znamo zašto je organizatoru utakmice smetala navijačka atmosfera u dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačka skupina Bad Blue Boys koja se mahom sastojala od maloljetnika, ponovno je trpjela bezrazložnu represiju.Smatramo kako je izrazito neobično, da naši navijači imaju puni bolji tretman na gostovanjima izvan grada Zagreba u košarkaškoj ligi, nego li na utakmicama koji se igraju u Zagrebu. KK Dinamo je klub kojega čine navijači i koji će uvijek stati iza njih te će sve problematične situacije rješavati dijalogom, a ne represijom. Isto tražimo i od drugih klubova.

Apeliramo na Hrvatski košarkaški savez i njihove povjerenike za sigurnost da nastave s radom na podizanju svijesti o važnosti navijača te da aktivno djeluju na sprječavanju incidenata poput onih koje smo svjedočili na nedavnoj utakmici. KK Dinamo.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjeku dođe da se zapita jesu li cilj pune ili prazne tribine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo