RING OF FIRE / Kakav smo meč gledati za apsolutnog prvaka teške kategorije: Usik slavio odlukom sudaca

Image
Foto: Profimedia

Tijek borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usika mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

18.5.2024.
22:02
Profimedia
VOYO logo

Ukrajinac Oleksandr Usik podijeljenom odlukom sudaca pobijedio je Britanca Tysona Furyja i postao prvi apsolutni prvak teške kategorije nakon 25 godina.

Image
NAPETOST SE MOGLA REZATI NOŽEM /

Fury nije htio ni pogledati Usika uoči meča stoljeća: 'Zastrašujuć je'

Image
NAPETOST SE MOGLA REZATI NOŽEM /

Fury nije htio ni pogledati Usika uoči meča stoljeća: 'Zastrašujuć je'

Usik je došao i do 22. pobjede u 22 borbi, dok je Fury doživio prvi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobjede i jednu neodlučenu borbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam početak borbe donio je ispitivanje snaga, a tek u završnica prve runde donijela nekoliko udaraca Ukrajinca koji nisu ozbiljnije ugrozili Britanca. Početak druge runde sjajnim udarcem otvorio je Usik, no Fury je dao dojam da ga to nije uzdrmalo. Dojam je bio da je Ukrajinac zadavao bolje udarce u prvim rundama borbe.

Dominantniji je bio Usik i u trećoj rundi, dok se Fury orijentirao na udarce iz kontre. Sve je bolje bio Britanac, što se i vidjelo u četvrtoj rundi kada je zadao Usiku posjekotinu iznad oka. I peta runda otišla je, dojam je, na stranu Furyja, iako pravih udaraca nije bilo puno. U šestoj rundi Britanac je prvi put ozbiljno i uzdrmao Ukrajinca, a još mu je više otvorio posjekotinu iznad oka. Tek u završnici sedme runde vidjeli smo opet malo od Usika kojima je uspio malo uzdrmati Furyja. Gdje je stao u sedmoj, Ukrajinac je nastavio u osmoj gdje je opet uzdrmao Britanca i raskrvario ga. Dojam je bio da je nakon osam rundi rezultat 4-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu smo izvedbu vidjeli od Usika u devetoj rundi kada je nekoliko sekundi udarao Furyja, koji je samo čudom ostao na nogama, odbrojavali su mu, a spasilo ga je zvono za kraj runde. Britanac se uspio donekle oporaviti u 10. i 11. rundi, a onda u 12. rundi uspio i kontrirati. Prije nego je zvono označilo kraj još je jednom nasrnuo Usik, nakon čega se čekala odluka sudaca o pobjedniku. Dva suca odlučila su se za Ukrajinca, jedan za Britanca, pa je slavlje Usika moglo početi.

Tako smo nakon 25 godina i Lennoxa Lewisa dobili neprikosnovenog prvaka u teškoj kategoriji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revanš je već ranije dogovoren i trebao bi biti u listopadu.

Uoči borbe je Britanac držao WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020. i druge od svoje tri epske borbe protiv Deontaya Wildera, dok je Ukrajinac imao WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je u Rijadu pratio i portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo.

Image
Foto: Profimedia
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo