KORAK DO FINALA / Čudesni Dončić 'triple-doubleom' vodio Dallas do pobjede protiv Oklahome

Image
Foto: Profimedia

Košarkaši Bostona, koji su u osnovnom dijelu sezone imali najbolje omjer u NBA ligi, kao prvi su se plasirali u konferencijsko finale nakon ukupne 4-1 pobjede protiv Clevelanda u polufinalu Istoka.

16.5.2024.
8:20
Profimedia
VOYO logo

Domaći peti susret Boston je dobio sa 113-98 te u finalu Istoka čeka pobjednika dvoboja u kojem se sastaju New York i Indiana. Trenutačno New York vodi 3-2.

Image
UVJERLJIVI /

Split razbio Cibonu usred Zagreba i postao prvi finalist prvenstva Hrvatske

Image
UVJERLJIVI /

Split razbio Cibonu usred Zagreba i postao prvi finalist prvenstva Hrvatske

Bostonu je put prema novom konferencijskom finalu bio prilično otvoren zbog ozljeda koje su pogodile Cleveland. Od ranije za Cavse ne igra prvi centar Jarrett Allen, a kao i u četvrtom ogledu, tako ni ovaj put za Cleveland nije igrao njegov prvi strijelac Donovan Mitchell zbog ozljede lista lijeve noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome Cleveland se dobro držao u petom susretu. Stalno je prijetio, držao rezultatski kontakt s Bostonom, ali do iznenađenja nije stigao. Na poluvremenu je Boston imao +6, a ključni korak prema ukupnom slavlju napravio je u zadnjoj četvrtini kada je pobjegao na dvoznamenkastu prednost.

Jayson Tatum bio je najbolji igrač Bostona s 25 poena, devet asistencija i 10 skokova. Odličnu je utakmicu odradio iskusni Al Horford koji je ubacio 22 poena uz pet asistencija i čak 15 skokova. Derrick White ja za Boston dodao 18 koševa, šest asistencija i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilgeous-Alexander nije imao potporu

Cleveland su vukla dvojica igrača, Evan Mobley je ubacio 33 poena uz sedam skokova, dok je s klupe Marcus Morris postigao 25 koševa uz 5-6 za tri poena.

U dvoboju Oklahoma Cityja i Dallasa dogodila se nova pobjeda gostujuće momčadi, Dallas je slavio 104-92 te je ponovno došao do prednosti domaćeg parketa. Ovaj put će Dallas imati meč-loptu za prolaz dalje pred svojim navijačima. Vodi 3-2, a šesta se utakmica igra u Dallasu, u noći sa subote na nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom dvoboju Dallas je bio u stalnoj prednosti. Tijekom prvog dijela je imao i 15 poena razlike, dok su početkom zadnje četvrtine gosti došli i blizu 20 poena prednosti.

Neuhvatljiv za Oklahomu City opet je bio Luka Dončić koji je vodio Dallas do nove prednosti. Slovenski košarkaš je ostvario 'triple-double' učinak s 31 poenom, 11 asistencija i 10 skokova. Derrick Jones Jr. je ubacio 19 za Dallas, a s klupe je centar Dereck Lively imao važnu rolu te je uz 11 koševa ostvario i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini raspoloženi igrač domaćina bio je Shai Gilgeous-Alexander koji je postigao 30 poena, a tome je dodao osam asistencija i šest skokova. Pravu potporu u suigračima nije imao pa je idući najbolji bio Luguentz Dorz s 12 poena, četiri asistencije i šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo