ČEKA IH BORUSSIA / Modrić ušao, Real u tri minute golovima džokera s klupe do novog finala Lige prvaka

Image
Foto: Profimedia

Tijek utakmice polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna mogli ste pratiti na portalu Net.hr

8.5.2024.
19:07
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid - Bayern

2-1

Real Madrid: Lunin, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Tchouaméni, Kroos, Valverde, Bellingham, Rodrygo, Vinicius.

Bayern:  Neuer - Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer, Pavlović - Sane, Musiala, Gnabry - Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOK ZA VATRENE /

Loše vijesti za Zlatka Dalića uoči Njemačke: Vlašić definitivno otpao za Euro

Image
ŠOK ZA VATRENE /

Loše vijesti za Zlatka Dalića uoči Njemačke: Vlašić definitivno otpao za Euro

Borussia Dortmund dočekala je protivnika u finalu Lige prvaka, a bit će to Real Madrid koji je nakon preokreta na Santiago Bernabeuu s 2-1 pobijedio Bayern te tako prošao dalje s ukupnih 4-3.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 5. minuti kada je Carvajal dao oštru loptu u peterac Bavaraca, no nitko od njegovih suigrača nije stigao do te lopte. Odgovorio je Bayern u 8. minuti kada je Gnabry tražio Kanea na drugoj stativi, ali nije bilo preciznosti u njegovom dodavanju. U 13. minuti zatresao se okvir gol nakon brze akcije Reala koju je započeo Carvajal, no udarac Viniciusa zaustavila je stativa. U nastavku akcije udarac Rodryga brani Neuer. Nakon toga gledali smo uglavnom igru na sredini terena bez pravih prilika, sve do 28. minuti kada je s ruba šesnaesterca iz voleja potegnuo Kane, ali Lunin to odbija u korner. U 40. minuti Vinicius je poslao nezgodnu 'žabicu' u kazneni prostor koja je išla u okvir gola, no Neuer je bio priseban i to je odbio u korner. Bayern je odgovorio u 43. minuti kada je udarac Mazraouija s 20-ak metara išao ravno u Lunina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su u nastavku zaprijetili Bavarci kada je udarac Daviesa u 47. minuti Lunin skrenuo u korner. Samo četiri minute kasnije opet je opasno pred golom Reala gdje udarac Kanea brani golman Kraljeva. Real je odgovorio u sljedećem napadu kada je udarac Rodryga prohujao pokraj stative. Isti je igrač opasan u 59. minuti kada iz slobodnog udarca s 25 metara puca preko živog zida, ali fantastično to brani Neuer. Golman Bavarce ponovno spašava samo minutu kasnije kada ispod prečke vadi udarac Viniciusa. Na suprotnoj strani opasno je bilo u 66. minuti kada Lunin zaustavlja udarac Musiale.

Bayern je do vodstva stigao u 68. minuti kada je Davies na lijevoj strani slomio čuvara pa neobranjivo pogodio u suprotni kut za 1-0. Trener Kraljeva Carlo Ancelotti odmah je odlučio reagirati i na teren je poslao Luku Modrića. U 72. minuti Real je nakon kornera zatresao mrežu, no nakon intervencije VAR-a sudac je opravdano poništio gol jer je Nacho napravio prekršaj u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 83. minuti Rudiger je dao sjajnu loptu iza obrane Reala, ali Vinicius puca pokraj gola. Kraljevi su do izjednačenja stigli u 88. minuti kada Neuer loše reagira na jedan udarac iz daljine te mu ispada lopta na koju natrčava Joselu i pogađa za 1-1. Isti je igrač zabio iz brze akcije u 90. minuti kada je iz blizine pogodio. Sudac je prvo pokazao na zaleđe, no uključio se VAR i gol je naknadno priznat te su Kraljevi poveli 2-1.

Real i Borussia finale Lige prvaka igrat će na Wembleyu 1. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo