ISPUNIO SAN / Ivan Perišić kapetan Hajduka u slavlju protiv Gorice

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bila je ovo prva utakmica na Poljudu u kojoj je od prve minute za Hajduk zaigrao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić

19.5.2024.
19:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon preokreta su nogometaši Hajduka na svom Poljudu svladali Goricu 2-1 (1-1) u prvom nedjeljnom susretu pretposljednjeg 35. kola HNL-a.

Image
SEZONA ZA PET /

Iz Maksimira zovu navijače na veliku proslavu naslova: 'Pokažimo svima kaj je Dinamo'

Image
SEZONA ZA PET /

Iz Maksimira zovu navijače na veliku proslavu naslova: 'Pokažimo svima kaj je Dinamo'

Poveli su Velikogoričani golom Gabriela Rukavine u 23. minuti. Sedam minuta kasnije Hajduk je izjednačio, a strijelac je bio Aleksandar Trajkovski. Hajduk je do preokreta došao u 64. minuti, a gol za 2-1 Splićana dao je Rokas Pukštas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je treći na ljestvici te je prekinuo niz od dvije ligaške utakmice bez pobjede. Gorica je ostala osma, a izgubila je petu prvenstvenu utakmicu u posljednjih šest nastupa.

Bila je ovo prva utakmica na Poljudu u kojoj je od prve minute za Hajduk zaigrao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je igrao do 70. minute. U toj minuti za Splićane je zaigrao Dario Melnjak kojeg zbog teške ozljede nije bilo gotovo cijele sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu lijepu akciju Splićani su kreirali već u petoj minuti kada je, nakon svega, pucao Brekalo, ali gostujuća obrana je blokirala taj pokušaj. U uvodnom dijelu susreta najraspoloženiji je bio upravo Brekalo koji je imao još dva naleta prije nego su gosti iz Velike Gorice poveli.

U 23. minuti prizemnim udarcem domaću mrežu je zatresao Rukavina, inače igrač Dinama na posudbi u Gorici. Hajduku nije dugo trebalo kako bi izjednačio pa je samo sedam minuta kasnije, na povratnu loptu, dobro reagirao Trajkovski i pogodio za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotad se igralo dosta živahno na Poljudu, a nakon izjednačujućeg pogotka ritam se prilično smirio i bez prave šanse se dočekao kraj prvog dijela. U nastavku susreta ništa se posebno na Poljudu nije događalo do 64. minute kada je Hajduk preokrenuo rezultat.

Iz okreta je pucao Pukštas, a lopta se odbila od Štigleca i prevarila gostujućeg vratara Radoševića za 2-1 domaćina. Upravo je Pukštas bio najbolji igrač Hajduka u nastavku. Imao je mladi igrač domaćina još jedan dobar udarac u 80. minuti, ali rezultat se tada nije mijenjao. U nadoknadi je šansu za goste imao Blummel, no Hajduk je sačuvao vodstvo i tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem ogledu ovog pretposljednjeg kola igraju Osijek i Rijeka. Derbi ogled na Opus Areni počinje u 19.30 sati.

U prvoj utakmici 35. kola Istra 1961 je u Puli svladala Varaždin 2-0 golovima Lisice i Jaganjca. U subotu su Rudeš i Lokomotiva remizirali 3-3 premda je Lokomotiva na poluvremenu vodila 3-0. Strijelci su za Rudeš bili Korač, Mrčela i Šare u 93. minuti, dok je za goste dva pogotka dao Čop uz jedan Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Dinamo je u Koprivnici svladao Slaven Belupo 3-2 pogotkom 19-godišnjeg Vrbančića u 94. minuti. Prije toga su strijelci za Slaven Belupo biti Štefulj i Jagušić, a za goste Brodić i Kulenović.

Djeca u majicama Sportskih igara mladih

U 35. kolu Hrvatske nogometne lige djeca u pratnji nogometaša na svim utakmicama izašla su na terene u majicama Plazma Sportskih igara mladih, koje 21. svibnja obilježavaju dan osnivanja. Na ovaj način je i Hrvatski nogometni savez pružio podršku ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, koja je tijekom 28 godina svoga postojanja okupila više od 2.750.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od ove godine Igre se održavaju i u Sloveniji, čiji su savezi ovog vikenda na isti način pružili podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo