PORUČIO IZ TUZLE / Milanović: 'HDZ nije i neće napraviti ništa po pitanju zaštite prava Hrvata u BiH'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Milanović u Tuzli boravi u radnom posjetu povodom obilježavanja obljetnice osnutka dviju brigada HVO-a, u Tuzli i Brčkom

11.5.2024.
15:10
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu u Tuzli kako nema neka očekivanja od nove hrvatske vlade po pitanju zaštite prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Ovo je zemlja Hrvata, Bošnjaka i Srba, moraju biti ravnopravni, moraju svi imati ista prava, pravo izbora svojih nacionalnih predstavnika. U tom pogledu HDZ nije napravio baš ništa i neće napraviti ništa. A Domovinski pokret ih može pritegnuti ako želi, ali očito ne žele jer se ne žele baviti pravom državnom politikom i sustavom nacionalne sigurnosti", rekao je Milanović odgovarajući na pitanje što očekuje od vlade HDZ-a i DP-a po pitanju zaštite prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odnosi s BiH i položaj Hrvata u BiH su pitanje nacionalne sigurnosti Hrvatske”, dodao je predsjednik Milanović, prema priopćenju Ureda predsjednika.

Image
'RUKOVALI SMO SE' /

Plenković opisao susret s Milanovićem, Suverenisti izbacili Vučemilović iz stranke

Image
'RUKOVALI SMO SE' /

Plenković opisao susret s Milanovićem, Suverenisti izbacili Vučemilović iz stranke

On u Tuzli boravi u radnom posjetu povodom obilježavanja obljetnice osnutka dviju brigada HVO-a, u Tuzli i Brčkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od HDZ-a ne očekujem ništa, a Domovinski pokret mora odlučiti hoće li se baviti politikom ili neće. Nemam ni dobra ni loša očekivanja, na njima je. HDZ nije napravio ništa", rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović.

On je podsjetio kako Hrvati ne mogu birati svog člana Predsjedništva i "to treba promijeniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da prijedlog izbornog zakona HDZ-a BiH nije prihvaćen, predsjednika Milanovića su novinari pitali hoće li i dalje zastupati prijedloge izbornog zakona kao što je HDZ-ov.

"To nisu stavovi HDZ-a, to su stavovi svih Hrvata u BiH, to su i stavovi velike većine ljudi u Hrvatskoj. Ali, za to se netko treba zauzeti i to treba nametnuti kao temu razgovora", odgovorio je predsjednik Milanović i dodao kako Hrvatska to može jer je članica NATO-a i EU, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković donio potpise, Milanoviću dao mandat: Tko sve ide u Vladu?

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo