ISKORISTITE, DOK TRAJE / Prava prilika za roštilj tijekom vikenda, a onda promjena. Evo što nas čeka idući tjedan

Ipak, idućih dana na kopnu postupno promjenjivije i nestabilnije. Još u nedjelju pretežno sunčano. Najizraženije čini se sredinom tjedna. Na Jadranu od ponedjeljka postupno više oblaka

Sven Vorkapić

11.5.2024.
7:24
VOYO logo

Puno sunca i vedrine posljedica je utjecaja prostrane anticiklone kako na veći dio Europe, tako i na naša područja. Polje vedrine gura ili potiskuje vlažan zrak sve dalje na jugoistok kontinenta, pa tako sutra ujutro i prijepodne pretežno vedro, malo oblaka samo na istoku i jugu zemlje.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok na Jadranu bura slabi, ali i dalje uglavnom umjerena, podno Velebita na udare i jaka. Najniža jutarnja temperatura slična današnjoj, na moru i malo niža - u unutrašnjosti 8, 9, 10 °C; duž obale i na otocima od 14 do 19 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, povremeno uz umjeren dnevni razvoj oblaka uglavnom na istoku regije. Uz uglavnom slab sjeverac i sjeveroistočnjak ostaje toplo - između 22 i 24 °C.

Image
NEVIĐENA ANOMALIJA /

Znanstvenici u 'neobranom grožđu' zbog klimatskog kaosa: Ako se ne smiri do kolovoza, u problemu smo

Image
NEVIĐENA ANOMALIJA /

Znanstvenici u 'neobranom grožđu' zbog klimatskog kaosa: Ako se ne smiri do kolovoza, u problemu smo

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, ali lokalno iz više oblaka dnevnog razvoja postoji mala vjerojatnost za tek tu i tamo koju kap kiše. Vjetar slab do tek ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a temperatura 23, 24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji većinom sunčano, tek ponegdje uz prolazne oblake dnevnog razvoja. Bura okreće na umjeren sjeverozapadni vjetar, ponegdje, uglavnom prema otvorenome moru ili na sjevernom dijelu, pojačan. dok se temperatura neće značajnije mijenjati - između 24 i 26 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, nerijetko i vedro te mirnije. Bura samo još podno Velebita, i to slaba, a prema otvorenom moru okreće na sjeverozapadnjak. Bit će između 23 i 25 °C, a lokalno bura može napuhati i koji više. U gorskim predjelima pak oko 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu postupno sve promjenjivije i nestabilnije. Još u nedjelju pretežno sunčano, tek koji pljusak možda na istoku, a od ponedjeljka su sve izgledniji na zapadu, osobito u gorju. Najizraženije čini se sredinom tjedna. Vjetar uglavnom slab, od utorka ponegdje umjeren s juga, a temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu u nedjelju pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar s mora. Potom od ponedjeljka postupno više oblaka. U utorak jugo, u srijedu jako, ponegdje olujno. Mjestimična kiša najprije na sjevernom dijelu, a onda sredinom tjedna pljuskovi praćeni grmljavinom mogući duž većeg dijela obale. Iako nestabilnije, ostaje toplo - do 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo