NBA / LA Clippersi izjednačili na 2-2 u nesvakidašnjoj utakmici: Zubac ubacio 13 poena

Image
Foto: Profimedia

Luka Dončić i Kyrie Irving dominirali, ali na kraju izgubili u 4 utakmici play offa NBA lige u zapadnoj konferenciji

29.4.2024.
5:02
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Los Angeles Clippersa uspjeli su poravnati omjer u pobjedama protiv Dallas Mavericksa na 2-2 u prvom krugu doigravanja NBA lige 116-111 gostujućom pobjedom u četvrtoj utakmici, a hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac u toj je pobjedi sudjelovao sa 13 koševa, četiri skoka te po jednom asistencijom, osvojenom loptom i blokadom.

Image
Foto: Porfimedia

Zubac zakucava.

Image
NBA DOIGRAVANJE /

Bogdanović se ozlijedio, Knicksi pobjedom došli na korak do drugog kruga

Image
NBA DOIGRAVANJE /

Bogdanović se ozlijedio, Knicksi pobjedom došli na korak do drugog kruga

Zubac je na terenu proveo 30:16 minuta uz šut za dva 6-11 dok je slobodna bacanja gađao 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to nesvakidašnja utakmica u kojoj su Clippersi zahvaljujući fantastičnom šutu za tricu poveli sa 55-24 sredinom druge četvrtine. No, onda se "upalio" Kyrie Irving koji je serijom svojih koševa uspio smanjiti na 66-49 do poluvremena. U nastavku je prednost Clippersa nastavila padati sve do 78-76 pred kraj trećeg dijela da bi u četvrtoj četvrtini Clippersi ponovno pobjegli na 92-81. Ipak, Irving je još jednim udarom vratio Mavse u igru te nevjerojatnim ubačajem preko trojice suparnika čak i dovesti svoju momčad u vodstvo 105-104 2:13 minuta prije kraja. Uslijedila je nemoguća trica Paula Georgea za novo vodstvo Clippersa, a onda je James Harden s nekoliko preciznih prodora i polaganja odveo dvoboj u mirne vode za goste.

Image

George i Harden su utakmicu okončali sa po 33 ubačaja za Clipperse, dok Mavsima nije bilo dovoljno 40 poena Irvinga te "triple-double" Luke Dončića od 29 pogodaka i po 10 skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolazak dalje osigurat će momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a peta utakmica je u Los Angelesu u noći sa srijede na četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo