BIT ĆE BOLJE DOGODINE / Loše vijesti za spajače: Dan državnosti i Tijelovo padaju na isti dan, ali će 2025. biti optimalna

Image
Foto: Canva/Profimedia/Laknerad.com/Screenshot

Roštilj, ljenčarenje, planiranje, skijanje, spavanje ili što god vam drago, možete planirati godinama unaprijed. Istražili smo kakve su 2024. i nadolazeća 2025. godina za spajače

15.5.2024.
21:42
Canva/Profimedia/Laknerad.com/Screenshot
VOYO logo

Ako vam promjena vremena još nije zadala glavobolju, možda bi mogle dramatične vijesti koje slijede - ove godine nema toliko produženih vikenda.

U 2024. godini je 13 potencijalno neradnih dana, što nije ni dva tjedna, a neradnih dana je deset. Skroman je broj prilika za spajanje s vikendom, a najveću tugu izazvaT će praznici koji padaju na dane vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadolazeći praznici u svibnju su Dan državnosti i Tijelovo koji, na opće razočaranje spajača, padaju na isti dan i to četvrtak, 30. svibnja. Iako su dvije odvojene prilike za odmor ove godine upropaštene, moći ćete si možda barem spojiti četvrtak i petak.

U lipnju, tko nema godišnji, nema ni slobodnih dana, jer jedini praznik u lipnju je Dan antifašističke borbe, a baš on pada na subotu 22. lipnja, tako da će u pravom slobodnom danu vjerojatno uživati samo oni koji i inače rade subotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PJESMA I GRAH /

Ništa prosvjedi, samo zabava na Praznik rada: Što zapravo žele Hrvati? Veću plaću ili manje radnih dana?

Image
PJESMA I GRAH /

Ništa prosvjedi, samo zabava na Praznik rada: Što zapravo žele Hrvati? Veću plaću ili manje radnih dana?

Što se tiče srpnja, godišnji je odmor jedina prilika za odmor jer praznika nema, ali zato kolovoz nosi lijepe vijesti. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja pada na ponedjeljak 5. kolovoza, tako da ćete moći izbjeći mnogima omraženi ponedjeljak. Već sljedeći tjedan u nudi priliku za spajanje jer je u četvrtak 15. svibnja Velika Gospa, pa od četvrtka možete planirati odmor.

Nakon veselog ljeta za spajače, jesen nudi rundu razočaranja jer u rujnu nema baš nikakvog praznika, kao ni u listopadu. Nešto kraće spajanje moguće je tek u studenom jer Svi sveti, 1. studenoga, padaju na petak, pa eto prilike za odmor. Sljedeća prilika za vrlo kratki odmor je nakon vikenda 16. i 17. studenog jer je 18. u ponedjeljak Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre vijesti za kraj godine nosi Božić jer 25. prosinca pada na srijedu, a dan poslije je prvi dan po Božiću, Sveti Stjepan, tako da je dobra prilika spojiti od srijede do nedjelje za blagdansko druženje.

Bit će bolje dogodine!

A sljedeća godina optimalna je za ljude koji vole ljenčariti, putovati ili se jednostavno družiti s prijateljima i obitelji. Bit će to prvoklasna godina prema kalendaru koji je sastavila stranica Lak nerad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je i u 2025. godini 13 potencijalnih neradnih dana, stvaran broj neradnih dana je 11, što je barem jedan više od broja u 2024. godini. Izgubit ćemo odmor samo za dva praznika koji padaju na vikend, a spajat će se na sve strane, za to su četiri dobre prilike.

Nova godina, odnosno 1. siječnja pada na srijedu, pa to nije najbolja vijest za one koji vole kasno doći kući s dočeka, ali svejedno je prilika za odmor usred tjedna. dobra vijest je da ćete već taj vikend biti slobodni jer su u ponedjeljak Sveta tri kralja, tako da imate dan dulje nakon vikenda ako se ne uspijete oporaviti nakon dočeka 2025.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veljača i ožujak standardno su radni jer praznika nema, a tek je krajem travnja jednodnevna prilika za odmor u radnom tjednu. Uskrs, kao i obično, pada u nedjelju, a 2025. godine će to biti 20. travnja, a Uskrsni ponedjeljak je dan poslije, tako da će tjedan trajati barem mrvicu kraće.

Fantastične vijesti su za sve ljubitelje roštilja jer, ako vremenski uvjeti posluže, moći ćete i kampirati za Praznik rada. U 2025. on pada na četvrtak, tako da radni tjedan završava već u srijedu nakon što zatvorite vrata svog radnog mjesta, ako ćet moći produžiti i taj petak. Nije loša situacija ni 30. svibnja na Dan državnosti, koji pada u petak, tako da će radni tjedan biti skraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaša će nekima biti polupuna, a nekima na poluprazna u lipnju jer je Tijelovo 19. u četvrtak, pa se može produžiti nerad i na petak, ali loša vijest tog vikenda je zasigurno to što Dan antifašističke borbe pada na nedjelju.

U srpnju, standardno, nema praznika, pa je prva prilika za skratiti radni tjedan - 4. kolovoza u ponedjeljak jer je u utorak Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Sljedeći tjedan u kolovozu je Velika Gospa, taj praznik pada na petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rujan i listopad nemaju prilika za odmor, osim neradnih vikenda, a ništa bolja vijest nije ni gubitak jednog neradnog dana. Svi sveti, 1. studenoga padaju na subotu, tako da nema odmaranja za praznik, ali 18. je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji pada na utorak, tako da se može spojiti taj ponedjeljak prije praznika.

Blagdansko vrijeme počinje u četvrtak 25. prosinca, dan poslije je prvi dan po Božiću, Sveti Stjepan, tako da se odmoriti možete od četvrtka pa sve do radnog ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako želite u daleku budućnost te radnu učinkovitost svesti na minimum, stranica Lak nerad izračunala je kada će biti koji praznik sve do 2091. godine, do tada možda bude proglašen i neki novi praznik.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosječne mirovine prvi put iznad 500 eura, no postoji problem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo