(NE)ISPUNJEN POTENCIJAL / Nekadašnjem mladom Vatrenom predviđala se velika karijera, no realnost je borba za ostanak u ruskoj ligi

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Za U-21 reprezentaciju debitirao je pod Nenadom Gračanom, odigrao 18 utakmica i zabio četiri gola, a mnogi su mu predviđali veliku karijeru

29.4.2024.
11:58
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji hrvatski U-21 reprezntativac Kristijan Bistrović zabio je za 1-0 svoje Baltike koja je u 26. kolu ruskog prvenstva na domaćem terenu s 3-1 svladala CSKA.

Image
Seli u Fatih Karagümrük /

CSKA opet poslao Bistrovića na posudbu u Tursku

Image
Seli u Fatih Karagümrük /

CSKA opet poslao Bistrovića na posudbu u Tursku

Bitna je to pobjeda Baltike u borbi za ostanak u ruskoj Premier ligi gdje se prošle godine kvalificirala i u koju je nakon toga stigao Bistrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristijan Bistrović igrao je za koprivnički Slaven Belupo u čijoj je omladinskoj školi prošao igrački razvoj. Trener Željko Kopić ga je uveo u seniorski nogomet, a nakon nekoliko utakmica u prvoj momčadi Slavena, u ljeto 2017. za njega se interesirao popriličan broj hrvatskih, ali i inozemnih klubova. U siječnju 2018. s nepunih 20 godina potpisao je za moskovski CSKA s kojim je osvojio Superkup.

Za U-21 reprezentaciju debitirao je pod Nenadom Gračanom, odigrao 18 utakmica i zabio četiri gola, a ovom veznjaku mnogi su predviđali veliku karijeru. Zabio je tri u kvalifikacijama (uz dvije asistencije) te jedan u prijateljskoj protiv UAE-a. U pobjedi protiv Švicarske 3-2 na Euru 2021. izborio je penal za drugi gol mladih Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, umjesto velikih svjetla reflektora, Bistrović je zadnjih pet sezona svake godine negdje drugdje na posudbi. Prvo u turskoj Kasimpasi pa u Karagumruku. Zatim u Lecceu pa u nizozemskoj Fortuni Sitard da bi ove sezone igrao za spomenutu Baltiku i usred rata u Ukrajini nogometne dane provodi u na ruskim travnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju je navršio 28 godina, a ove sezone zabio je dva gola u prvenstvu te jedan u Kupu gdje je njegova Baltika prije dva tjedna upravo od CSKA-a ispala u polufinalu.

Prema Transfermarktu trenutno vrijedi dva milijuna eura, a najviša vrijednost bila mu je između 2019. i 2020. godine kada je vrijedio 3,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo