Dvaput razmislite

Zastrašujuća istina o maskama za lice: U njima pronađena kosa, kukci pa čak i opušci

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:33 20.09.2016 / Rubrika:
Foto: florapybeauty/Instagram
0
0 dijeljenja

Ovaj rastući trend mogao bi pasti u zaborav zbog nedavnih istraživanja o higijeni procesa pakiranja ovih maski

Posljednjih nekoliko godina ljubitelji preparativnih proizvoda i fanatici u njezi kože diljem svijeta posebno obožavaju takozvane sheet maske. Dolaze iz Koreje, a popularne su jer pružaju bogatu hidrataciju, djeluju na kožne probleme, a nisu teške za korištenje.

Nehigijenska proizvodnja?

Međutim, ovaj rastući trend mogao bi pasti u zaborav zbog nedavnih istraživanja o higijeni procesa pakiranja ovih maski. Naime, jedna koreanska korisnica društvene mreže Reddit pod nadimkom dvaonline22, tvrdi kako ima iskustva u beauty industriji i kako je itekako dobro upoznata s nehigijenom proizvodnog procesa sheet maski.

Iako mnogi zamišljaju da se ovaj beauty proizvod kreira u sterilnoj tvornici, to nije slučaj za većinu njih. Izvori navode da se sheet maske najčešće proizvode u prljavim ‘domaćim’ uvjetima. Suhe maske dostavljaju se proizvođačima na kućnu adresu gdje oni potom, pomoću vodiča za pravilno savijanje papira, golim rukama stavljaju maske u ambalažu.

Nakon što je proizvod gotov, dostavlja se u tvornicu gdje masku natope serumom i zatvore ambalažu. Iako je ovakav način pakiranja ilegalan, sasvim je uobičajen jer mnogima predstavlja način kako dodatno zaraditi.

Pronađena kosa, kukci i opušci

Neke tvrtke tvrde kako steriliziraju svaku omotnicu u kojoj je maska prije nego je napune serumom, a proizvodi su potvrgnuti mikrobiološkom testiranju. No, u mnogima su pronađene vlasi, kukci ili čak opušci.  Prema navodima korisnice koja je radila u jednoj takvoj tvornici, radnici koji pakiraju maske puše za vrijeme rada, što je zbilja zabrinjavajuće.

Iako volimo vjerovati da su rađene u najboljim higijenskim uvjetima, u ništa ne možemo biti sigurni pa ni u sterilnost sheet maski.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:33 20.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr