A nije tako bezazlena

Većina nas čini ovu veliku pogrešku kad se nađemo okružene hrpom šminke, a da toga nismo ni svjesne

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:25 14.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Možda niste ni svjesni koliko opasnosti vreba u svim tim tubicama i plastičnim ambalažama

Ako volite šminku i često idete u drogerije i parfumerije i ‘hengate’ kod polica s rumenilima i ruževima, znate koji je gušt isprobati sve nijanse koje postoje. Još jedna od prednosti šopinga u trgovinama jest što se možete konzultirati s make-up artistima ako su na raspolaganju te testirati formulu proizvoda koji vas zanima.

No, možda niste ni svjesni koliko opasnosti vreba u svim tim tubicama i plastičnim ambalažama. Možda pretpostavljate o čemu je riječ – bakterijama. Iako praktički živimo s bakterijama, na neke od njih nismo otporni i možemo se zaraziti u vrlo kratkom roku.

Morate biti posebno pažljivi s testiranjem maskara

Primamljivo je nanijeti tester ruža, no ne zaboravite da je taj ruž prešao preko usana i ruku stotina drugih žena. Nekome higijena nije kao dobar dan pa je važno da sa sobom imate maramice i neko putno sredstvo za dezinfekciju, barem alkohol.

Znamo da je naporno takve stvari nositi posvuda sa sobom, ali zbilja ne želite riskirati zarazu Escherichijom coli ili streptokokom. Morate biti posebno pažljivi s testiranjem maskara i proizvoda za oči jer su one jedan od najosjetljivih dijelova tijela.

Zato kada sljedeći put krenete nanositi ruž na usne, prethodno ga barem prebrišite maramicom natopljenom alkoholom ili koristite jednokratni aplikator.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:25 14.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr