Ne gubi pozitivu

Snaga žene: Manekenka kojoj se život zbog teške bolesti preokrenuo usred noći

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 17.07.2017 / Rubrika:
Foto: Elizaveta Eli Lowicz/Facebook
0

Ovo su prve fotografije manekenke kojoj je 95 posto čeljusti uklonjeno tijekom trudnoće, nakon što što joj je dijagnosticiran rak

Rak usne šupljine izuzetno je zloćudna bolest koja čini 1.5 posto svih smrti uzrokovanih rakom i koja godišnje usmrti i do 8.000 ljudi, izuzetno veliki postotak za izuzetno malu veličinu usne šupljine.

Trudnoća i rak

Njegovu je zloćudnost, nažalost, otkrila i Elizaveta Bulokhova, Kanadska manekenka, kojoj je osteosarkom otkriven nakon što je s 24 godine ostala trudna. Prisustvo tudnoće i otkrivanje raka suočili su je s ključnim pitanjem: pobaciti ili održati trudnoću?

Kako bi se tumor uklonio, Elizaveta je morala na operaciju tijekom koje joj je odstranjeno 95 posto čeljusti, a nakon koje je trebala uslijediti kemoterpija. Zbog mogućih komplikacija, odnosno utjecaja kemoterapije na plod, Elizaveti je savjetovan prekid trudnoće. Međutim, zbog sporog zarastanja post operacijskih rana njezina je kemoterapija odgođena, omogućivši joj time da trudnoći iznese i rodi deset tjedana ranije, piše Daily Mail.

Zadržala je pozitivan stav

Nakon što je čula plač netom rođenog sina, prvi puta nakon traume uzrokovane rakom i poroda, pomislila je, konačno dobar znak. Kako bi objasnila što je to rak, u intervjuu je za Kissed by Light izjavila: “On oduzima dio tebe, zadaje ti suludo velik broj izazova, testira tvoje strpljenje i uništava. Na kraju izbor je vaš. Danas biram biti sretna, lijepa, biram voljeti sebe i prihvaćati sebe kakva jesam i to je ono što je najvažnije”.

 

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 17.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr