Iz iskusne ruke

Uz trik vizažista Waynea Gossa puder će vam trajati doslovno cijeli dan

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:57 20.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Nekada nije stvar u puderu, nego u njegovom nanošenju

Puder koji traje cijeli dan jedna od najvećih želja šminkoljubaca, no čak i formule pudera koje garantiraju 12- satnu izdržljivost brzo pokleknu.

No, jeste li razmišljali o tome da možda nije stvar u samom puderu nego u načinu na koji ga nanosite? Nekonvencionalan način nanošenja pudera kako bi trajao cijeli dan otkrio je poznati vizažist Wayne Goss. Ovaj način šminkanja ne samo što puder čini postojanim dugo vremena nego i zaglađuje pore za besprijekoran look.

Ipak, koristite ga samo za posebne prilike kada vam šminka treba trajati cijelu noć. Na svakodnevnoj bazi je pretežak. Evo koje korake trebate pratiti.

1. Hidratacija

Hidratizirana koža uvijek je ključan faktor svakog make-upa. Malo hidratantne kreme osigurat će da šminka ostane na mjestu i ne naglašava suhe dijelove kože.

2. Sjaj

Goss koristi primer (bazu) sa reflektirajućim česticama kako bi lice imalo zdravi sjaj. Ovakvi primeri privlače svjetlo na površinu kože reflektirajući UV zrake svoje okoline.

3. Puder u prahu

Došli smo do neobičnog trika. Goss prije tekućeg pudera koristi translucentni puder u prahu. Ovime zaključava vlagu koju je pružila krema i primer te zaglađuje pore i fine linije.

4. Tekući puder

I zadnji korak je, naravno, tekući puder. Ako imate masnu kožu, možete na tekući puder dodati još jedan lagani sloj pudera u prahu. Ako je vaša koža suha, ovo zadnje preskočite.

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:57 20.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr