Riješite se stresa

Samo 90 sekundi: Trik-tuširanje koje će vas ujutro napuniti energijom za cijeli dan, a evo i kako

Piše: Žena Net / Vrijeme: 20:31 21.09.2016 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0
0 dijeljenja

Silne obveze tijekom dana mogu vam oduzeti svu energiju. No, i za ovaj problem postoji rješenje, a to je odličan trik tijekom tuširanja

Tuširanje je dobro za održavanje higijene jer čisti tijelo od nečistoća i bakterija. No, najbolja je stvar što vas kvalitetno tuširanje može napuniti energijom za cijeli dan. Mnogi se tuširaju i dvaput ili triput na dan, što je zapravo njihova tajna zbog čega su uvijek puni elana.

tuširanje

Trik-tuširanje

Tuširanje na pravi način pomoći će vam da se revitalizirate i budete osvježeni tijekom cijelog dana. Tuširanje od 90 sekundi, zapravo je spas od fizičkog i psihičkog bola.

Takozvano škotsko tuširanje je tuširanje naizmjenično toplo-hladnom vodom i uklanja umor nastao tijekom vaše dnevne rutine.

Prvo se 30 sekundi tuširajte hladnom vodom. Potom pustite toplu vodu i to neka bude topla do temperature koju tijelo može podnijeti i onda se njome tuširajte još 30 sekundi. Potom se opet 30 sekundi tuširajte što hladnijom vodom.

Ovaj trik proširit će kapilare i pokrenuti krvotok. Osim toga, učinkovito pomaže u borbi protiv stresa i oboružat će vas energijom za cijeli dan.

tuširanje

 

 

 

Prednosti

U današnjem stresnom i užurbanom životu, trebamo nešto što ne zahtijeva mnogo vremena da nas vrati u ‘normalu’. Toplo-hladan tuš je najbolji način da se oslobodite napetosti i stresa jer vam ne uzima mnogo dragocjenog vremena.
A 90 sekundi trik-tuširanja povećava budnost u tijelu. Kako biste izbjegli šok hladne vode na tijelu odmah ujutro, preporučuje se da prethodno duboko udahnete. To dodatno pomaže u održavanju topline i opuštenosti tijela.
Tuširanje samo toplom vodom može izazvati suhoću kože, dok je hladan tuš odličan za kožu i kosu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 20:31 21.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr