Bez dodatnih bora

Pridajemo mu premalo pažnje, a on prvi odaje godine: Evo kako vrat održati glatkim i napetim

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:00 07.07.2017 / Rubrika:
Foto: Cineberg/Thinkstock
0

Krema za lice jednako je dobra i za kožu na vratu

Godine je najprije vide na rukama i vratu, a njemu pridajemo stvarno premalo pažnje, s obzirom da lice stalno mackamo kremama, serumima i maskama. Obično ga zaobilazimo i to iz puke lijenosti ili zaboravnosti.

Pokažite svom vratu malo više ljubavi kako bi ostao gladak i napet još dugo, dugo. Evo kako:

1. Ne štedite na kremi sa zaštitnim faktorom

Jedna od najvažnijih stvari koje možete napraviti za očuvanje kože na vratu jest koristiti kremu sa spf faktorom i to ne ‘mrvice’ koje su ostale od mazanja lica. Birajte lagane kreme i nemojte štedjeti na njima.

2. Nosite šešire i pokrivala za glavu

Ohlala hat💚 #ohlalahat#hats#handmade#strawhat#design#hat#summer#summertime

A post shared by Oh la la hat (@ohlalahat) on

Rijetko koju ženu možete po gradu vidjeti sa šeširom na glavi, ali oni su itekako korisni jer ograničavaju izravno UV zračenje na vrat i lice. Ako ih baš nemate kako uklopiti po gradu, obavezno ih nosite na plaži.

3. Koristite kremu za lice i na vratu

Da, možete kupiti posebnu kremu za vrat, ali ona koju koristite za lice dovoljno je dobra i za vrat. Potražite one kreme koje u sastavu imaju peptide ili retinol jer ti sastojci stimuliraju proizvodnju kolagena koji je odgovoran za elastičnost kože.

4. Spavajte na leđima

Previše spavanja na boku ili trbuhu nije dobro ni za vaše grudi, lice, ali ni za vrat. S vremenom se tako oštećuje koža, a i bore lakše nastaju.

5. Manje buljite u mobitel

Možda zvuči čudno, ali i previše gledanja u mobitel u istom položaju može produbiti bore na vratu i tako ga postarati. Ako baš ne možete ne pregledavati Instagram 20 puta dnevno, mobitel barem držite u visini očiju.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:00 07.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr