Ruževe kronike

Ovo je razlog zašto vam ruž ne traje dugo koliko biste željele

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:56 20.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Možda niste ni svjesni ovih deset stvari koje radite

Jedna od mnogih frustirajućih stvari kod nošenja šminke definitivno je nepostojan ruž. Rezultati toga često nisu suptilni već ruž nekako uspije nestati, a maloprije ste izašli iz kuće. Hrana, piće i ljubljenje pogoduju razmazivanju i nestajanju omiljenog make-up proizvoda, a pogledavanje u ekran mobitela svakih 5 minuta da provjerite je li na svom mjestu, nije ono što želite.

Ako vam je dosta razmazanih ruževa, provjerite u čemu možda griješite.

1. Ispucale, prhutave usne

 

Ruž na ispucalim usnama jendostavno nije privlačan. Ispilingirajte usne mješavinom šećera, maslinovog ulja i meda kako biste uklonili mrtve stanice kože koje narušavaju look.

2. Ne obrišete balzam

Ako prije nanošenja ruža stavljate balzam za usne, morate ukloniti višak jer će u suprotnom ruž jednostavno skliznuti s usana ili ga nećete moći lijepo nanijeti.

3. Ne koristite olovku za usne

Najbolji način za održavanje psotojanosti ruža jest prethodno nanesena olovka za usne. Umjesto da obrubite samo rubove, olovkom popunite cijele usne, a onda stavite ruž.

4. Ruž nanosite direktno iz ‘bulleta’

Koristite kist za usne kada nanosite ruž jer je precizniji i njime možete popraviti i eventualne greške oko ruba.

5. Ne fiksirate ruž

Nakon što ste nanijeli ruž, pritisnite maramicu na usne kako bi pokupili višak ruža i ujedno ‘utisnuli’ pigment u kožu. Potom nanesite i drugi sloj ruža.

6. Nanosite ruž u jednom debelom sloju

 

Greška koju zaista ne trebate ponavljati. Umjesto jednog debelog sloja nanesite dva tanka za pravu izdržljivost.

7. Zaboravljate na korektor

Ako vam je ruž slučajno prešao prirodni rub usana, grešku popravite s malo korektora na kistiću. Isto tako, ako prije nanošenja ruža usne obrubite (i, naravno, izblendate) korektorom, to će spriječiti ‘krvarenje’ i razmazivanje.

8. Ne počinjete od nule

Prije nanošenja novog sloja kod popravljanja ruža, dobro je vlažnom maramicom obrisati stari sloj. U suprotnom sve može izgledati nedjednako i neuredno.

9. Niste oprezni kod jela i pića

Ne trljajte usne o pribor za jelo dok jedete te pijte kroz slamčicu kada god možete. Ako slamke nema u blizini, ne pritiščite obje usne na staklo od čaše.

10. Kupujete ruževe loše kvalitete

Nije ništa loše u tome da imate nekoliko jeftinih ruževa, ali od njih ne možete očekivati preveliku postojanost. Potražite one kvalitetnije, a prihvatljive cijene.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:56 20.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr