Ukusna i korisna

Nemojte više nikad bacati koru od banane, iskoristite je za liječenje bolesti i smanjenje bolova

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:55 15.09.2016 / Rubrika:
Foto: SasaJo/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Sve dijelove ovog divnog tropskog voća možete iskoristiti na razne načine

Osim što je iznimno ukusna, bogata je hranjivim tvarima koje osiguravaju dovoljno energije tijekom dana, čak i za naporni trening. No, njena kora većinom završi u smeću jer, naravno, nije jestiva, ali to ne znači da je ne možete iskoristiti.

Kora je odlična za rješavanje problema s kožom kao što su akne, bore i bradavice, a izbjeljuje i zube. Ponaša se kao prirodni analgetik, a trebali biste je koristiti i za sprječavanje i ublažavanje simptoma psorijaze.

Evo kako sve možete iskoristiti koru od banane.

Izbjeljivanje zuba

Mrlja na zubima možete se učinkoviti riješiti trljanjem unutrašnjeg dijela kore od banane svakog dana po pet minuta. Već nakon tjedan dana moći ćete se diviti rezultatima.

Uklanjanje virusnih bradavica

Zamijenite tretmane tekućim dušikom korom od banane. Odrežite količinu kore koja vam je potrebna, stavite je na bradavicu, pričvrstite flasterom te držite preko noći. Ponavljajte dok bradavica ne otpadne.

Tretiranje akni i bora

Shocked woman squeezing pimple in bathroom

Banana i njena kora pune su antioksidanata, odnosno spojeva koji izvlače štetne tvari iz organizma. Također imaju i antiaging kvalitete te izvrsno hidratiziraju kožu. Da biste smanjili upale na koži i ublažili bore, svaku večer prije spavanja lagano trljajte lice unutrašnjom stranom kore.

Liječenje psorijaze

Ako primjećujete crvenilo i ljuštenje kože na laktovima, rukama, nogama i tijelu, tretirajte ta područja korom od banane kako biste spriječili daljnje razvijanje bolesti. Ponavljajte postupak barem dvaput na dan.

Kao analgetik

Psoriasis on elbow

Sve dijelove tijela pogođene nekom alergijom, osipom ili oštećenjem natrljajte korom od banane i ublažit ćete bolove.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:55 15.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr