Zapravo je jednostavno

Nanošenje pudera u prahu nije znanstvena fantastika, ali redovito radimo ovu grešku zbog čega klizi s lica

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 28.11.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Puder u prahu obično je zadnji korak u šminkanju, no ne pridajemo mu pažnje koliko bismo trebale

Ujutro obično ‘zaključamo’ tekući puder s par poteza pudera u prahu i to je to. Međutim, s njim bi ipak trebale biti pažljivije jer upravo puder u prahu drži sve na mjestu (osim setting spreja).

Ono što je važno napomenuti jest da nisu svi puderi isti niti je svaki za svaki tip kože. Translucentni je odličan za početnice ili za one curke koje ne vole komplicirati s nanošenjem pudera.

Allure napominje kako većina nas nanese tekući puder i pusti ga da se upije u kožu pa tek onda nanosi puder u prahu. No, ovo i nije baš dobra ideja ako želiš postojanu podlogu. Ono što bi trebala napraviti jest nanositi puder u prahu odmah kad si stavila tekući te ne prašenjem, već laganim pritiskanjem u kožu.

When she's looking for clothes but needs a little more highlight ✨✨✨ @arianagrande #beautybydchinchilla

A post shared by Daniel Chinchilla (@beautybydchinchilla) on

Make up stručnjak Daniel Chinchilla koji redovito šminka Arianu Grande, objasnio je zašto se ova metoda smatra najboljom za postojanost šminke:

“‘Pritiskanje’ pudera u kožu spriječit će da tekuća podloga sklizne s lica ili se uvlači u borice. Ovako će biti postojana cijeli dan”, objasnio je. Daniel za nanošenje pudera u prahu preporuča ravno rezani kist ili okruglu, plosnatu spužvicu.

Ne preostaje nam ništa drugo nego isprobati ovu tehniku :)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 28.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr