Bljak

Nakon što ovo pročitate neće vam više pasti na pamet stavljati toaletni papir na dasku u javnom zahodu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 10.01.2017 / Rubrika:
Foto: Manuel-F-O/Thinkstock
0

Možda je logično, ali posve je beskorisno

Javni zahodi prepuni su bakterija i tragova fekalija od neopranih ruku, a da ne govorimo o daskama na školjci. Kada nas stisne negdje u gradu, posve normalan korak je da ćemo dasku prekriti toaletnim papirom prije nego sjednemo na nju.

No, stručnjaci s instituta NYU Langone Medical Center kažu da je to potpuno beskorisno jer nas nimalo neće zaštititi od bakterija, već ćemo ih tek tada pokupiti, piše Huffington post.

To je zapravo prilično odvratna navika…

Naime, malo tko spušta dasku prije nego pusti vodu, a čim voda iz vodokotlića krene ispirati školjku, bakterije iz fekalija se šire posvuda pa i na toletni papir koji obično stoji na zidu. Kada ga oprezno posložimo na dasku zapravo sjedamo na milijune bakterija. Prilično odvratno, zar ne?

Umjesto toga, nuždu obavljajte čučeći ako ikako možete, a bilo bi dobro da u toalet nosite svoje maramice.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 10.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Nekoliko strana priče

Kontracepcijske pilule potiču razvoj depresije? Dvije cure ispričale su mi svoja iskustva, a razgovarala sam i s doktoricom

Prije nekoliko sam mjeseci razmišljala o tome da počnem koristiti kontracepcijske pilule, ali sam se onda sjetila bar desetak priča mojih frendica i poznanica i ostala potpuno zbunjena. Šestero njih nije imalo apsolutno nikakvih problema na piluli, neke su se užasno udebljale jer su zbog poremećaja hormona neprestano bile gladne, neke su pak užasno smršavjele, neke su bile depresivne i užasno tužne, cijelo vrijeme... A zatim su nedavno stručnjaci iz Danske napravili i studiju koja je pokazala kako bi hormonalna kontracepcija zaista mogla biti povezana s poticanjem razvoja depresije. Odlučila sam popričati sa stručnjakinjom, ginekologinjom Jasenkom Grujić i dvije cure čija su iskustva na piluli potpuno drugačija. Evo što sam saznala (i ima li razloga za paniku)

Povratak na Net.hr