Bljak

Nakon što ovo pročitate neće vam više pasti na pamet stavljati toaletni papir na dasku u javnom zahodu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 10.01.2017 / Rubrika:
Foto: Manuel-F-O/Thinkstock
0

Možda je logično, ali posve je beskorisno

Javni zahodi prepuni su bakterija i tragova fekalija od neopranih ruku, a da ne govorimo o daskama na školjci. Kada nas stisne negdje u gradu, posve normalan korak je da ćemo dasku prekriti toaletnim papirom prije nego sjednemo na nju.

No, stručnjaci s instituta NYU Langone Medical Center kažu da je to potpuno beskorisno jer nas nimalo neće zaštititi od bakterija, već ćemo ih tek tada pokupiti, piše Huffington post.

To je zapravo prilično odvratna navika…

Naime, malo tko spušta dasku prije nego pusti vodu, a čim voda iz vodokotlića krene ispirati školjku, bakterije iz fekalija se šire posvuda pa i na toletni papir koji obično stoji na zidu. Kada ga oprezno posložimo na dasku zapravo sjedamo na milijune bakterija. Prilično odvratno, zar ne?

Umjesto toga, nuždu obavljajte čučeći ako ikako možete, a bilo bi dobro da u toalet nosite svoje maramice.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 10.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr