SVI SMO RAZLIČITI

Modna blogerica u kostimu Male sirene proziva Disney i traži od njih da stvore i plus size princeze

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:01 04.10.2016 / Rubrika:
Foto: loeybug/Instagram
0

Ova je modna vloggerica ima veliku, a opet tako jednostavnu želju – da Disney kreira barem jednu plus-size princezu

S obzirom da se iz Disneyja trude kreirati princeze različitih rasa, vloggerica Loey Lane odlučila je, u badiću inspiriranom filmom Mala princeza, snimiti video gdje od njih traži nešto drugačije.

Naime, Loey se za snimanje obukla u stilu Ariel iz filma Mala sirena te se ova simpatična djevojka pritom prozvala ‘Ne-baš-tako-malom sirenom’.

Nazivali su je Ursula

 

U suradnji s Cosmopolitanom nedavno je sudjelovala u photoshootingu, a prisjetila se i osnovne škole te svojih vršnjaka koji su je tada nazivali Ursulom (zločesta vještica iz filma Mala sirena).

“S obzirom da je moje tijelo od svih Disneyjevih ženskih likova bilo najsličnije Ursuli, to me užasno povrijedilo kad sam bila mala. I zato sam odrasla, a da se nikad nisam poželjela igrati princeze s drugim djevojčicama, niti sam uopće htjela biti princeza. Sigurna sam da bi mi samopouzdanje bilo veće da je postojala princeza na koju se mogu ugledati … ili barem neka koja mi je tada bila slična.

Ideja princeze s oblinama

I zbog svega toga, Loey je sad od Disneyja ozbiljno odlučila zatražiti da razmotre mogućnost kreiranja plus-size princeze – princeze s oblinama.

“Ne možemo svi izgledati isto i to je zapravo razlog zašto mislim da je izuzetno važna različitost u svemu što mlade djevojčice i dječaci danas konzumiraju”, rekla je.

Ženski likovi iznimno tankog struka

6502707419_934790e46b_o

Jedna je studija pak, iz 2008. godine, proučavala prikazivanje muških i ženskih likova u filmovima u razdoblju od 1990. do 2005., a proveli su je Stacy Smith i njeni kolege iz Annenberg škole za komunikacije i novinarstvo sa Sveučilišta u Južnoj Karolini te su dobili ne baš tako iznenađujuće rezultate.

Naime, pokazalo se da su ženski likovi u filmovima tri puta više nego muški prikazivani kao mršavi.

“Gotovo četvrtina ženskih likova u filmovima imala je iznimno tanak struk, što ostavlja prilično malo prostora za utrobu i bilo koji drugi unutarnji organ”, napisala je tada Smith.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:01 04.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr