Isprobajte

Korejski savjet za njegu kože: Na lice je odmah nakon pranja potrebno nanijeti kremu, evo zašto

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 14:00 09.07.2017 / Rubrika:
Foto: LightFieldStudios/Thinkstock
0

Danas sve odiše azijskim proizvodima pa mnoge žene hrle vidjeti što nude rituali ljepote Dalekog istoka

Charlotte Cho, suosnivačica Soko Glama, govori o trendu koje Koreanke trenutno obožavaju, a koje naziva pravilo hidratacije unutar tri sekunde:

“Na njegu prelazite svega nekoliko sekundi nakon pranja, zato što mokra koža puno bolje prima hranjive travi. Na taj način u kožu također možete unijeti vodu koja je već na vašem licu.”

Mišljenje stručnjaka


Joshua Zeichner, direktor kozmetičkog i kliničkog istraživanja u bolnici Mount Sinai, u takvom načinu hidratacije također vidi koristi:

“Vlažna koža brže upija hranjive sastojke negoli suha koža. Studije su pokazale da primjena hidratacije odmah nakon kupanja rezultira boljom vlažnosti kože doli njezina kasnija primjena. Moj je savjet da s njegom kože započnete odmah nakon što ste s nje uklonili višak vode.”

Iako Zeichner nije specificirao mora li to biti unutar tri sekunde, ipak smatra da bi hidratacija trebala biti brza. “Uvjeren sam da se isti rezultati mogu dobiti i unutar jedne minute nakon sušenja lica”, zaključio je.

Izvor: Allure

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 14:00 09.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr