Jednostavni trikovi

Kako se pere sportska odjeća: Što je dobro, a što nikako ne smijete raditi

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 18.09.2016 / Rubrika:
Foto: josephineskriver/Instagram
0
0 dijeljenja

Vježbanje je najugodnije u čistoj i mirisnoj odjeći

Odjeća u kojoj vježbate trpi dosta toga – mnogo znoja, pranja, natezanja i zato je važno znati kako je pravilno održavati kako bi vam dugo služila. Jer sigurno ne želite svakih nekoliko mjeseci kupovati novu, zar ne?

Ovo su neki od najvažnijih savjeta.

1. Perite tajice nakon svakog nošenja

Iako traperice ne trebate prati svaki dan, to ne vrijedi za sportske tajice. Ni sami niste svjesni koliko se bakterija i mirisa nakuplja u njima, a oni lako mogu začepiti pore, uzrokovati prištiće (da, čak i na nogama) i gljivice.

2. Upute za pranje su tu s razlogom

Ako ste ikada prali vuneni džemper na centrifugi ili u perilicu ubacili svilenu košulju, sigurno ste se odmah pokajali. Svaki komad sportske odjeće napravljen je od drukčijeg materijala i zahtijeva drukčiju njegu. Voda neka bude hladnija i ne pomišljajte je stavljati u sušilicu.

3. Zaboravite na omekšivač

2 наши любимые модели комбинезона в деле❤️😍😋 Черный из бифлекса🤗Хотите такой же комбинезон ?😍 набирайте нас +380 (50) 659 59 27 ☎или же мы ждём Вас на примерку в студию @graces_studio_vversalskaya ❤👯 #versalskayastudio #sport #stretching #pilates #fitness #yoga #body #fitnessaddict #flexibility #bendy #splits #acrobatics #sportwear #contortionist #kiev #ukraine #спорт #спортивнаяодежда #растяжка #шпагат #гимнастика #йога #гибкость #тренировка #стретчинг #киев #купить #спортивныйкомбинезон

A photo posted by Sportswear Store by V (@graces_sport_by_v) on

Omekšivači i izbjeljivači nikako se ne preporučuju jer mogu zadržati talog na odjeći. To je zbog kemikalija koje zapnu između vlakana, tako da se oslonite samo na deterdžent.

4. Odvojite boje

Odvajanje boja vrijedi i za sportsku odjeću, ne samo svakodnevnu. Bijela i svijetla odjeća mogu se prati zajedno, ali odvojeno od tamne. Također, bilo što s patentnim zatvaračem dobro je zatvoriti u posebnu vrećicu namijenjenu pranju donjeg rublja.

5. Ocat uklanja neugodne mirise

Ako vam se često događa da tek oprana odjeća i dalje neugodno miriše, rješenje je bijeli ocat. Namočite sportsku odjeću u hladnu vodu i dodajte pola čepa bijelog octa. Pustite da djeluje 15 do 30 minuta, a onda je ubacite u perilicu.

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 18.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr