Hoćemo li mu dati šansu?

Je li sumpor magični lijek za akne? Dermatologinja i stručnjakinja za kožu otkrila je zašto je ovaj element učinkovit

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 18.09.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Iako se od davnina koristi za liječenje kožnih problema, sumpor je tek sad dobio mjesto u kremama, čistilicama, maskama i pomadama. No, koliko god obećavajuće zvučao, pomaže li zaista?

Marie Claire razgovarao je s dermatologinjom i stručnjakinjom za akne koja je otkrila da sumpor itekako ima ljekovita svojstva.

“Sumpor ima prirodna antibakterijska svojstva pa ne samo da iskorjenjuje bakterije s kože, već sprječava nastanak novih. Ali samo ako ga redovito upotrebljavate”, tvrdi dermatologinja Mona Gohara.


Sličan učinak pruža i benzoil-peroksid te salicilna kiselina, ali nije toliko sveobuhvatan kao kod sumpora. “Zanimljivo je keratoličko svojstvo sumpora koji razbija nakupine keratina na koži”, dodaje Gohara. Benzoil-peroksid ubija bakterije koje uzrokuju akne, ali zna biti dosta agresivan za kožu. S druge strane, salicilna kiselina ne ubija bakterije nego samo čisti pore i može pomoći kod uklanjanja mitesera i zatvorenih komedona.

Dakle, kakav je učinak proizvoda sa sumporom?

“Sumpor je mnogo blaži od ostalih sastojaka i proizvoda protiv akni, što ga čini dobim odabirom za većinu ljudi”, napominje Gohara. Važno je samo ne pretjerati s korištenjem već krenuti polako i to samo s jednim proizvodom, primjerice čistilicom.

“Ako ne osjetite žarenje, a koža vam se ne ljušti, možete eksperimentirati s maskama i specijalnim tretmanima kako biste vidjeli odgovaraju li vam”, zaključuje Gohara.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 18.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr