Ups!

Ispuštanje vjetrova je najnormalnija ljudska potreba, ali ako to radite više od ove brojke, imate ozbiljan problem

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.08.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Ničiji ‘vjetar’ nema ugodan miris, ali vjetar iz zdravih crijeva razlikuje se od onog koji ispušta osoba s probavnim problemima

Ako ste se pitali zašto uporno ispuštate vjetar, čak i kada niste pojeli grah, grašak i neke poznate namirnice koje potiču rad crijeva, odgovor je možda upravo u vašem probavnom sustavu. Gastroenterolog dr. Myron Brand, piše Daily Mail, otkrio je da puno ovisi o bakterijama koje imamo u crijevima.

Što je miris gori, kaže Brand, to lošije probavljate ugljikohidrate. Vjerojatno mislite da biste se trebali onda zdravije hraniti…da, trebali biste, ali time će vaši probavni mirisi biti još gori. Međutim, to nije ništa loše jer se organizam čisti i na taj način i toga se ne treba sramiti.

Ako vas brine količina vjetrova koje ispuštate, u prehranu uvedite više proteina, a izbjegavajte previše ugljikohidrata jer oni najviše izazivaju vjetrove. Deset do dvadeset puta na dan je neki prosjek koji se smatra normalnim, ali ako cijeli dan dan ispuštate vjetrove, posjetite gastroenterologa.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr