Totalno neočekivano

Instagram je poludio za ovim receptom: Zaboravite na jogurt, evo što još učinkovito umiruje opekline od sunca

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:03 09.07.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Ako vam se slučajno zalome, dobro je imati ovo na pameti

Često zaboravljamo da mazanje tijela kremama sa zaštitnim faktorom ne znači da smo slobodni ‘pržiti’ se na suncu od jutra do mraka, već da je naša koža zaštićena određeno vrijeme pa čak i kada smo u hladu.

Međutim, radije ćemo ignorirati sve te stvari i lagodno se sunčati dok ne osjetimo nalet vrućine i bol, a onda je gotovo. Zaradile smo opekline. One ne moraju odmah biti vidljive niti bolne, već tek kada se malo ohladimo.

Crvene tragove i bolna mjesta obično mažemo jogurtom ili nekim drugih hladnim kremama, ali sada znamo i za još jedan učinkovit način kako ih ublažiti. Na Instagramu je odjeknula slika australskog igrača ragbija Alexisa Caughta u kojoj leži u kadi punoj poznatog engleskog Earl Grey čaja.

I have never received a more WTF response from you guys than the other night when I posted on my story about having an Earl Grey bath! I wasn't messing around! No, this isn't a British fake tan 😜 it's a skin care tip that I got from my Irish nan. When you've been out in the sun, have a cool bath and pour in Earl Grey tea (leave the bags in the bath too). The tannins from the leaves and the bergamot sooth and restore your skin…plus it smells amazing. Trust me! I do it when ever I'm back in Aus and have got a little too much sun. (Your confusion and sheer outrage did make me laugh though) try it, and let me know what you think! Or have your grandparents given you any odd grooming & beauty tips? Mine aren't the only ones right?!

A post shared by Lex (@toddlerlex) on

Ispod slike je napisao: “Nikada nisam dobio toliko ‘wtf’ reakcija od vas nego kad sam objavio Earl Grey kupku. Nisam se zezao! Ne, to nije britanski recept za umjetnu preplanulost već recept za njegu kože koji sam dobio od moje bake. Ako ste bili na suncu, legnite u hladnu kupku u koju ste ulili Earl grey čaj (unutra ostavite i vrećice). Tanini iz lišća i bergamot smiruju i regeneriraju vašu kožu. A usto i super miriše..vjerujte mi!”

Allure je ljekovitost ovog čaja potvrdio i kroz razgovor sa dermatologinjom S. Manjulom Jegasothy iz Miamija: “Iako se ovo nije znanstveno proučavalo, kupanje u Earl Grey čaju može stvarno umiriti kožu. Ulje bergamota koje ovaj čaj sadrži suzbija dušikov oksid koji je često prisutan kod opeklina.”

Moramo priznati da se nikada ne bismo ovoga sjetile. Sada i to znamo ;)

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:03 09.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr