Nova frizerska tehnika

‘Hair dusting’ novo je rješenje za ispucale vrhove i vlasi, a najbolje je to što ne morate žrtvovati dužinu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:00 20.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Spas za sve koji muku muče s oštećenom kosom

Mnoge žene željele bi ukloniti oštećene vrhove ili osvježiti kosu dužinom vlasi bez da žrtvuju i jedan centimetar dužine. Mislite li da je to nemoguće? Razuvjerit će vas nova tehnika šišanja kojom se uklanjaju samo oštećeni dijelovi kose.

Losanđeleski stilist za kosu Sal Salcedo uveo je, u slobodnom prijevodu, ‘brisanje prašine’ za sve one koji ne žele vidljivo skratiti kosu. Ova tehnika podrazumijeva, kaže Salcedo, rezanje kraja svake oštećene vlasi i to po dužini, kao da posebnim aparatom uklanjate mucice s veste.

Kako bi se oštećeni dijelovi vlasi bolje vidjeli, prvo što treba napraviti jest što bolje zagladiti kosu. Oni tvrdoglavi vrhići će zatim samo iskočiti.

Ova tehnika jako podsjeća na brazilsko spaljivanje oštećenih vlasi svijećom, no puno je sigurnija i lakša, makar traje nešto duže od klasičnog podrezivanja. Sudeći prema rezultatima, itekako se isplati. Nadamo se da će ugledati svjetlo dana i kod nas.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:00 20.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Nekoliko strana priče

Kontracepcijske pilule potiču razvoj depresije? Dvije cure ispričale su mi svoja iskustva, a razgovarala sam i s doktoricom

Prije nekoliko sam mjeseci razmišljala o tome da počnem koristiti kontracepcijske pilule, ali sam se onda sjetila bar desetak priča mojih frendica i poznanica i ostala potpuno zbunjena. Šestero njih nije imalo apsolutno nikakvih problema na piluli, neke su se užasno udebljale jer su zbog poremećaja hormona neprestano bile gladne, neke su pak užasno smršavjele, neke su bile depresivne i užasno tužne, cijelo vrijeme... A zatim su nedavno stručnjaci iz Danske napravili i studiju koja je pokazala kako bi hormonalna kontracepcija zaista mogla biti povezana s poticanjem razvoja depresije. Odlučila sam popričati sa stručnjakinjom, ginekologinjom Jasenkom Grujić i dvije cure čija su iskustva na piluli potpuno drugačija. Evo što sam saznala (i ima li razloga za paniku)

Povratak na Net.hr