Sjajan potez

Fitness blogerica objavila fotografiju na kojoj brije lice i za to ima jako dobar razlog

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:43 16.09.2016 / Rubrika:
Foto: Constance Hall/Facebook
0
0 dijeljenja

Nije dobro suditi prije nego što znamo cijelu priču

Australska fitness blogerica, 26-godišnja Tina-Marie Beznec, odlučila je s javnošću podijeliti svoju priču zašto brije lice, a u tome joj je pomogla blogerica Constance Hall.

Hall se na svom blogu Fight Against Fat, naime, zalaže za pozitivno gledanje na žensko tijelo na društvenim mrežama i često inspirira žene da podijele što ih muči. Zbog toga je Beznec odabrala baš njezinu Facebook stranicu i objavila fotografije rutine brijanja svoga lica. Objasnila je da pati od sindroma policističnih jajnika koji izazivaju povećanje razine muških hormona što rezultira pojačanom dlakavošću.

“Stavljanjem svojih fotografija htjela sam potaknuti svijest o problemu s kojim se ne mučim samo ja, nego i mnogo drugih djevojaka”, kaže Beznec.

Prestanite osuđivati žene

Cilj njezina ‘ogoljenja’ na društvenoj mreži nije ništa drugo nego želja da se žene prestane suditi zbog fizičkog izgleda jer nikada ne znamo zašto netko ima višak dlaka na licu, ćelav je ili ima nekoliko kilograma viška.

“Nikad ne možeš sa sigurnošću znati što neka osoba prolazi i nepravedno ju je stavljati u kategoriju lijenih i nezdravih, bez da pitaš o čemu je riječ”, napominje Beznec. Od 12. rujna njezina objava podijeljena je više od 7500 puta što dokazuje da ljudi ipak razmišljaju o ovom problemu.

Iako još ne postoji lijek za sindrom policističnih jajnika, važno je da žene koje imaju slične simptome odmah počnu s liječenjem. Hall se njezina objava toliko svidjela da ju je odmah podijelila i napisala kako joj je izazvala trnce.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:43 16.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr