spašava život

Dermatolozi tvrde kako je ovo najvažnija stvar koju, barem jednom godišnje, moramo napraviti za svoju kožu (i zdravlje)

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:00 09.01.2017 / Rubrika:
Foto: thinkstock
0

Ovo oduzima tek nekoliko sati u godini, a doslovno nam može spasiti život

Čistite li redovito lice od šminke prije spavanja? Koristite kreme sa zaštitnim faktorom prilikom izlaganja suncu? Imate sve moguće kreme i čistilice koje koristite kako bi vam koža ostala što zdravija i sjajnija? Ako je odgovor na svako od ovih pitanja potvrdan, znači da redovito brinete za svoju kožu, pa samim time i za svoje zdravlje, i to je odlično.

No, čak i ako opsesivno brinete o svojoj koži, možda zaboravljate jednu vrlo važnu stvar na koju bismo trebali obratiti pozornost barem jednom svake godine. Naime, dermatolozi tvrde kako bismo svake godine obavezno, barem jednom, trebali otići na pregled madeža. Dermatolog Robyn Notterman tvrdi kako je jednom godišnje ovakav pregled zaista preporučljiv i iznimno važan. A tijekom tog pregleda dermatolozi skeniraju našu kožu, kako bi mogli vidjeti je li se na njoj pojavio madež koji bi mogao biti potencijalno štetan za naše zdravlje, s obzirom na njegov oblik, boju ili pojavu općenito.

Najbolji način preveniranja raka kože i sličnih oboljenja upravo je skeniranje madeža, pogotovo onih novih koji su se tek pojavili ili pak onih koji su promijenili boju ili veličinu. Liječnici svesrdno preporučuju ovakve preglede, jer nekoliko sati jednom godišnje koje ćete izdvojiti na pregled mogli bi vam spasiti život.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:00 09.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr