IZNENAĐUJUĆE?

Čini se kako ženama seks ipak nije najbolji sa 20, već u puno, puno zrelijim godinama

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 19:01 15.10.2016 / Rubrika:
0

Čini se kako nije baš istina da žene imaju najbolji seks u svojim 20-ima

Naime, dvije su odvojene studije pokazale kako najbolji seks imaju žene u srednjim godinama.

U ovim su studijama sudjelovale žene između 45 i 60 godina starosti te je svaka od njih detaljno ispitana o svojim seksualnim navikama.

Nakon ispitivanja, pokazalo se kako je seksualni život kod žena zaista bolji u srednjim godinama života, unatoč svim ‘nuspojavama’ koje dolaze starenjem, kao što su suhoća rodnice ili smanjeni libido (ili pak djeca koja vam se pokušavaju uvući u krevet i koja vam baš i ne daju mira).

A zašto je seks ipak sve bolji s godinama?

Znanstvenici tvrde kako za to postoji nekoliko razloga. Naime, s godinama žene imaju sve više samopouzdanja, bolje vještine komunikacije s partnerom, ali i bolje mišljenje o samima sebi i svome tijelu do kojeg prirodno dolazi nakon kriza srednjih godina.

“Bili smo prilično iznenađeni kad smo saznali da mnogim ženama seks starenjem ustvari postaje sve bolji. Mi smo, kao liječnici, mislili da ženama seks s godinama postaje sve gori”, izjavila je za Today voditeljica studije, Holly Thomas.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 19:01 15.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr